Start Orgelzomer Groningen 2019

Schnitgerorgel in Martinikerk
Foto: De Redactie

Vandaag, maandag 29 juli is de start van de Groninger Orgelzomer. Het is dit jaar 300 jaar geleden dat de beroemde orgelbouwer Arp Schnitger stierf. Dat maakt dit jaar tot een Schnitgerjaar en dit wordt uitbreid gevierd in Groningen – waar Schnitger veel orgels bouwde – met de ‘Orgelzomer Groningen 2019’.

Het drie maanden durende festival start met een feestelijke Herdenkingsconcert in de Der Aa-kerk, waarin teruggekeken wordt op 300 jaar Schnitger en 50 jaar Stichting Groningen Orgelland (SGO). De stichting werd in 1969 opgericht om de vergeten en verwaarloosde orgels weer in oude glorie te herstellen.

Maandagavond is er vervolgens het Openingsconcert van de Orgelzomer Groningen 2019, dat tevens het begin is van ‘Schnitger Meets…’.

Schnitger Meets…

Schnitger Meets is tot 7 augustus, de tiendaagse met concerten, excursies naar monumentale orgels in Stad en Ommeland en internationale masterclasses.

Van eind augustus tot half oktober vindt ‘Het mooiste van 2 werelden’ plaats, dit is een reeks van zes concerten waarbij steeds twee ‘werelden’ met elkaar verbonden worden, zoals bijvoorbeeld orgel en dans of orgel en shantykoor.

Het jaarlijkse Schnitger Festival van 16 tot en met 20 oktober is de finale van de Orgelzomer Groningen 2019.

Kijk voor het hele programma en meer informatie: orgelzomer.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden