Weekendtips voor Groningen #29

Foto: Publiek Domein

Dit weekend zijn er genoeg tips om erop uit te gaan. Van streekmarkt Verhildersum tot Pannenkoeken Route, Art Carnivale en Peter de Grote Festival en Groningen on Air.

Streekmarkt Verhildersum

Streekmarkt Verhildersum met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten wordt zaterdag op het voorterrein van de borg gehouden. Er zijn allerlei speciale aanbiedingen en er is livemuziek. Het is tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen en bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Producten, verkrijgbaar uit de eigen streek zijn onder andere mbachtelijk biologisch brood, heerlijke worst, biologisch lams-, kip-, rund- en varkensvlees, vis, geitenkaas en boerenkaas, groenten en kruiden, ciders en bieren, honing, mosterd, jams en chutneys, kruiden, koolzaadolie, taart, cake en koekjes en nog meer.

Omdat dit de eerste keer op een nieuwe plek is, kan een een picknickmand geleend worden, zelf producten kopen op de markt kopen en dan heerlijk picknicken in de tuin rond de borg.

De Streekmarkt is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op het voorterrein bij de borg Verhildersum. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl.

Pannenkoekenroute

Zaterdag vindt opnieuw de pannenkoeken route plaats. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in het dorpje Klein Wetsinge, zoals meel en eieren, op de route kan een koe gemolken worden. Vervolgens worden de pannenkoeken gebakken in het Kerkje van Klein Wetsinge. De Pannenkoeken Route is onderdeel van het project ‘Waddenland: Land van Boeren en Vissers’, met als doel om inwoners en toeristen in de regio Waddenland meer te leren over waar je voedsel vandaan komt.

De Pannenkoeken Route is van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: waddenland.groningen.nl

Schildweek

De 74ste editie van de Schildweek, het jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer vindt plaats van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 juli op het Schildmeer. Eén van de populairste zeilweken van Nederland biedt naast diverse zeilwedstrijden, groot feest, livemuziek en DJ’S en andere feestelijke activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Art Carnivale

Art Carnivale, het jaarlijks terugkerende familiefestival wordt dit weekend voor de elfde keer georganiseerd. Het kunstzinnige festijn biedt kunst, muziek, theater, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt. Het festival wordt gehouden op het strandpark aan het Schildmeer. Het kunstzinnige familiefestival is elke dag te bezoeken tot en met zondag 21 juli. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het programma: www.artcarnivale.nl.

Peter de Grote festival

Het Peter de Grote Festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe is te bezoeken tot en met 27 juli.

Naast de concerten zijn er verschillende cultuurtoeristische arrangementen, zoals diners, museabezoek en wandelingen. Kijk voor meer informatie en het programma op: peterdegrotefestival.

Groningen on Air

Zondag vindt Groningen on Air plaats. Op zowel de Grote Markt als de Vismarkt zijn 30 attracties variërend van kleine springkussens tot grote stormbanen.

De opening is bij zomerstad Centraal op de Vismarkt om 12.00 uur, verricht door wethouder Chakor.

Groningen on Air is gratis.

Reacties

0