Calm in the City: een muzikale reis met High Wolf in der Aa-kerk

Foto: De Stroom in samenwerking City Central

De zeshonderd jaar oude der Aa-kerk vormt donderdag 18 juli het decor van een bijzonder concert door de Braziliaanse muzikant ‘High Wolf’, waarbij de bezoeker een meditatieve muzikale reis zal maken.

Deze muzikant componeert een stuk, geïnspireerd door de akoestiek en sfeer van de kerk, waarmee hij bezoekers door verschillende muzikale landschappen leidt.

Bezoekers worden uitgenodigd tot introspectie en zintuigelijk bewustzijn en ondergaan de ervaring liggend op de houten vloer, in het schip van de kerk. Na afloop van het concert is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Deelnemers worden gevraagd zelf een matje mee te nemen waar zij comfortabel op kunnen liggen. Daarnaast is warme kleding, en eventueel een dekentje aan te raden. Er is slechts ruimte voor 45 bezoekers.

Het concert wordt georganiseerd door De Stroom in samenwerking met City Central.

Het concert duurt van 20.00 uur tot 21.15 uur. Tickets à 8,50 euro zijn verkrijgbaar via deze link.

De Stroom

De stroom is een nieuw collectief uit Groningen, dat onderzoekt hoe muziek en context samen kunnen werken in het creëren van transformatieve ervaringen; muziek die niet alleen als luisterervaring dient maar als een middel om nieuwe ervaringen met jezelf op te doen. Muziek heeft van oudsher de functie om het bewustzijn te verruimen en te helen. Denk bijvoorbeeld aan sjamanistische tradities waarin men trance opwekt door het gebruik van ritme. In de Westerse cultuur lijkt deze functie verloren te zijn gegaan, terwijl de moderne tijd hier eens te meer om vraagt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden