Noorderzon maakt programma 2019 compleet; kaartverkoop start aanstaande maandag 15 juli

Archief De Redactie
Foto: © Niels Knelis Meijer

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft het programma compleet. De online kaartverkoop start op maandag 15 juli om 12,00 uur via noorderzon.nl. De 29e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen.

Naast het internationale hoofdprogramma, dat al eerder bekend is gemaakt, is nu ook het programma voor de vele festivals-binnen-het-festival op de website en in het programmamagazine te vinden.

Programma Noorderzon 2019

Een gedurfd dansexperiment, een verontrustende toneelthriller over het Trumpiaanse tijdperk, intiem stop-motiontheater, een filosofische dans met robots en op zoek naar de muzikale geest van Antarctica: dit is slechts een kleine greep uit het internationale hoofdprogramma.

Lokale makers, zoals Het Houten Huis komen aan bod bij het Gemaakt in het Noorden-programma. Er zijn literaire helden bij Literaturia (waaronder Lévi Weemoedt & Özcan Akyol), uitdagende lezingen, talkshows en debatten bij het Contextprogramma (met onder meer Michiel Lieuwma van De Snijtafel). In het Muziekprogramma zijn meer dan 70 concerten in het Muziekprogramma, waaronder De Likt. Bij de Speelweide zijn voorstellingen voor de jongste gasten en er zijn korte voorstellingen in het Containerprogramma.

Offline kaartverkoop

Noorderzon opent vanaf donderdag 1 augustus een Ticket- en Informatiepunt in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11, voor bezoekers die liever even live contact willen. Dit punt is voorafgaand aan het festival geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 uur tot 17.30 uur. Tijdens het festival is dit punt elke dag geopend. Vervolgens opent op maandag 12 augustus de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Tijdens het festival komen daar Kiosk Noord en Kiosk Zuid bij.

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. In het Noorderplantsoen verrijst gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten en op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Voor meer informatie: noorderzon.nl/programma en in het programmamagazine, dat vanaf deze week wordt verspreid door Groningen en omstreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden