Rockit voegt Neneh Cherry en Londense Alfa Mist, Ashley Henry en Steam Down toe aan line-up

Neneh Cherry.
Foto: SPOT Groningen

De Zweedse singer-songwriter en producer Neneh Cherry is bevestigd voor de derde editie van Rockit festival, op zaterdag 9 november in De Oosterpoort. Rechtstreeks uit de Londense experimentele jazz scene kondigt het festival tevens de komst van Alfa Mist, Ashley Henry en Steam Down aan.

Voor Rockit festival zijn al eerder onder meer Ibrahim Maalouf en Christian Scott aTunde Adjuah bevestigd. Rockit brengt een kruisbestuiving van jazz en andere muziekstijlen, met zowel gevestigde namen als ‘rising stars’ uit de scene.

Rockit

Avontuurlijk, grensoverschrijdend, progressief; dat zijn de woorden die het Groningse festival Rockit het best omschrijven. In de traditie van de gelijknamige hit van Herbie Hancock, waar het festival naar vernoemd is, presenteert Rockit een mix van jazz en andere muziekstijlen zoals experimentele pop, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Op zes podia staan zowel gevestigde namen als ‘rising stars’ die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat.

De aanvang is om 16.00 uur.

Rockit is een co-productie van SPOT Groningen en North Sea Jazz Festival.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

0