Lezing Kunst in Zicht in de Remonstrantse kerk in Groningen

William Turner The Dogano
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De Stichting Kunst in Zicht organiseert woensdag 7 oktober een lezing over de beroemde Engelse schilder William Turner in de Remonstrantse kerk in Groningen.

De aanleiding voor deze lezing is de tentoonstelling ‘Gevaar en Schoonheid’, die tot en met januari in Enschede en Zwolle is te zien.

Spreker tijdens deze lezing is Carolien ten Bruggencate, kunsthistorica, gespecialiseerd in de beeldende kunst van de 19e en 20e eeuw. Carolien ten Bruggencate is verbonden aan Museum de Fundatie in Zwolle/Wijhe en aan Museum MORE in Gorssel.

William Turner
Joseph Mallord William Turner (1775-1851) was een Engelse romantische kunstschilder, die veel landschappen, dreigende zeegezichten en marines schilderde. Hij is voor Groot-Brittannië wat Rembrandt is voor Nederland.

Er zijn driehonderd olieverfschilderijen, dertigduizend schetsen en aquarellen en driehonderd schetsboeken bewaard gebleven. De invloed van Turner reikt tot ver buiten zijn eigen land en tijd. Hij belichaamt het sublieme landschap, dat een revolutionaire visie op de natuur verbeeldde, waarin gevaar en schoonheid elkaar niet uitsluiten maar juist verstrengeld zijn.

William Turner Dutch Boats In A Gale/ Bijzondere Locaties Groningen
William Turner Dutch Boats In A Gale/ Bijzondere Locaties Groningen

Kunst In Zicht
Deze lezing in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel (achter bioscoop Pathé) wordt georganiseerd door de Stichting Kunst in Zicht samen met Bijzondere Locaties Groningen.

Serie lezingen
De lezing is de eerste lezing in een serie lezingen georganiseerd door Kunst in Zicht in de Remonstrantse kerk. Donderdag 15 oktober is de tweede lezing: Voetsporen. Fie Werkman en haar vader Hendrik Nicolaas Werkman. Woensdag 4 november is de lezing Spiegeloog. Het zelfportret in de Nederlandse kunst.

De lezing is van 19.30 – 21.30 uur, Entree: € 12,50
Aanmelding: www.kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050-3188651

Locatie:
Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen