Het Weekend van de Wetenschap

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Eg-T2g

“Het heelal ontdekken, je eigen shampoo maken of spannende proefjes” doen kan zondag allemaal tijdens ‘Weekend van Wetenschap’

Wetenschap saai? Deze tweede dag valt er veel te leren en zijn er activiteiten: op de Zernike Campus, in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, in het Infoversum en in het Universiteitsmuseum.

Er zijn de hele dag lezingen, demonstraties en films.

Zpannend Zernike:” Zelf doen en zelf ontdekken”
Op de Zernike Campus wordt ‘zpannend’ en vernieuwend onderzoek gedaan. Bezoekers maken kennis met de verrassende bètawereld van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Voor meer informatie: hanze.nl

Het academiegebouw: Gezond Groningen- Lezingen en wetenschapscafé
Tussen 14.00 uur en 17.00 uur wordt aandacht gegeven aan het thema ‘Gezond Groningen’. Tijdens flitslezingen van 20 minuten kunnen bezoekers alles te weten komen over onder andere het groepsproces bij pesten, slaaptekort, tolerantie bij verslaving, burenoverlast en onverklaarbaar ziek zijn.

In het wetenschapscafé kan worden aangeschoven om te praten met talentvolle onderzoekers over hun bevindingen. In de inloopbioscoop worden korte films getoond over interessante ontdekkingen en nieuw onderzoek. Ook is er een rondleiding georganiseerd door het Academiegebouw.

Ontdek het heelal bij het Infoversum
Het Infoversum biedt deze dag een speciaal gratis programma met de korte muzikale film ‘Relentless Night’ en na de film is er een mogelijkheid om samen met sterrenkundigen te kijken hoe de sterren boven onze eigen stad Groningen staan.

Lees ook: Weekend van de Wetenschap: Gratis naar uniek programma Infoversum

Pop-up wetenschappers bij het Universiteitsmuseum
Op Zondag 4 oktober wordt er om 14.00 en 15.00 uur een lezing gehouden over Gerard Heymans – een baanbrekend wetenschapper op het gebied van de experimentele psychologie. Tijdens de lezing worden er enkele experimenten van “Heymans” herhaald met zijn eigen (de originele!) instrumenten.

De meeste activiteiten zijn gratis, een kleine bijdrage wordt gevraagd voor een enkele attractie.

Kijk voor alle informatie: hetweekendvandewetenschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden