Uittips voor zaterdag 3 oktober

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Een leuke outfit scoren? En afrekenen per kilo. Of nieuwe trends op het gebied van wonen? Ook waddenactiviteiten en Wetenschap staan op het programma dit weekend.

Vintage Kilo Sale
Vintagekleding kopen voor 15 euro per kilo. Het kan tijdens de Vintage Kilo Sale, in dit weekend zowel zaterdag en zondag in de Der Aa-Kerk in Groningen. De kerk is gevuld met kleding uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en afrekenen per kilo.

Lees ook: Vintage Rebel Kilo Sale in de Der Aa-kerk

Herfstbraderie in en om Winkelcentrum Lewenborg
Van 10.00 uur tot 17.00 uur is er een gezellige najaarsbraderie in en om het winkelcentrum in Lewenborg.

Groninger Waddendag
Op 3 oktober vindt voor de tweede keer de Groninger Waddendag plaats vanaf 11.00 uur, waarbij het Wad naar de Groninger binnenstad gehaald wordt.

Het Damsterplein, het Voormalig Klein Poortje en de Oosterhaven, staan vandaag  volledig in het teken van het Groninger Wad met tal van Waddenactiviteiten op het programma.

Vissersboten liggen in de haven, een Groninger streekmarkt op het Damsterplein, demonstraties van oude ambachten en vis bakken en meevaren op een rondvaart over het Eemskanaal.

Ook is er aandacht voor duurzaamheid op de dag van het “Werelderfgoed”. De Ecolution, het duurzame schip van Wubbo Ockels meert ook aan in de Oosterhaven. Voor meer informatie: toerisme.groningen.nl

Wonen in Groningen
Op zoek naar de nieuwste trends uit woonbladen? Dat kan dit weekend tijdens “Wonen in Groningen”. Dit weekend kan men via een speciale wandelroute volgen langs 17 woonwinkels in de binnenstad van Groningen. Ontwerpers tonen er hun laatste werk, geven een workshop of laten het werkproces zien. De winkelier en ontwerper zorgen samen voor een uniek programma. De route is op te halen bij FOLK conceptstore in de Folkingestraat 17, meldt toerisme.groningen.nl

Het Weekend van de Wetenschap
Wetenschap saai? Helemaal niet, dat bewijst het ‘Weekend van de Wetenschap. Het Universiteitsmuseum is geopend deze dag. Voor meer informatie: weekendvandewetenschap.nl

HET Festival NU
HETFestival.NU is een maandelijkse, sprankelende en bruisende ontmoetingsplek waar iets te beleven valt. Lekker spelen op de dansvloer!
Dansen zonder reden; van jazzy afrikaans, tribal beats naar gouwe ouwe in de Der Aa-kerk om 20.00 uur. Voor meer informatie:  www.hetfestival.nu

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden