25ste jubileumeditie van Swingin’ Groningen

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Paul van Put}

De binnenstad van Groningen staat vanaf vandaag, donderdag 20 juni drie dagen in het teken van de 25ste editie van Swingin’ Groningen.

De feestelijke jubileumeditie biedt jazz, funk, groove en soul verspreid over verschillende podia in Groningen. De podia’s zijn op het Waagplein, Poeleplein, het Gedempte Zuiderdiep en de Ellebogen.

Northern European Jazz Talent Contest

Op donderdag vindt het Northern European Jazz Talent Contest plaats tussen 19.30 en 22.00 uur in Newscafé the Club. Tijdens de internationale wedstrijd voor internationaal talent strijden de conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Talinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen begeleid door het Contest Trio om de ‘Northern European Jazz Talent Award’ en een cheque van duizend euro.

Voor Groningen strijd Erdoğan Cem Evin. Hij won de Local Pre Round en vertegenwoordigt het Prins Claus Conservatorium tijdens The Northern European Jazz Talent Contest.

Op het programma staat een line-up met veel bekende artiesten en aanstormend talent.

Er zijn onder andere optredens van Samuel Jack, The Woods, New Cool Collective featuring Matt Bianco, The Preacher Men, Steffen Morrison, The Woods en Something about Sanna.

Stadskabaal

Ook Stadskabaal staat voor de 6e keer geprogrammeerd op zaterdag 22 juni. Kinderen, jongeren en volwassenen bereiden een prachtig concert voor. Op het podium staan onder meer The Swingin Experience, de Vrijdag Talent Pop Band Mind Fujik, het Harens Lyceum XXL Band en Prins Claus Conservatorium Big Band tussen 11.00 uur tot 17.15 uur op het Waagplein in Groningen.

Kijk voor meer informatie: www.swingingroningen.nl

Reacties

0