Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen van start

Foto: © Plantsoenloop Groningen

De inschrijving voor de klassieker van het Noorden, ‘de Plantsoenloop Groningen’ is dinsdag gestart. De 62e editie van de oudste en gezelligste loop door het Noorderplantsoen vindt zaterdag 2 november plaats.

Deelnemers kunnen kiezen uit een loop van één, twee, vier of acht kilometer. De sfeervolle start en finish is op de Oranjesingel.

Scholen en verenigingen kunnen zich net als voorgaande jaren inschrijven als groep.

“De Plantsoenloop is hét evenement voor de hele familie. Jong en oud kan mee doen aan een afstand naar keuze. Het is de ideale combinatie tussen gezelligheid, sport en entertainment samen met je vrienden, klasgenoten, kennissen of familie. Kom samen met de opa’s en oma’s, want ook publiek is elk jaar weer van harte welkom!”, aldus Michelle Mencke, projectmanager van de Plantsoenloop Groningen.

Goede doel

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is net als de afgelopen twee jaren ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Middels de verkoop van speciaal ontworpen ‘Vrienden’ pleisters en door de donaties van deelnemers hopen zij een mooi bedrag bijeen te brengen om een ziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen. Deelnemers kunnen hiervoor zelf een actieplatform aanmaken.

Inschrijven

Inschrijven kan individueel of als school/vereniging via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. Vorig jaar was het evenement met meer dan 3.000 lopers uitverkocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden