G. Love naar De Oosterpoort

G. Love
Foto: SPOT Groningen/ De Oosterpoort

G. Love komt dinsdag 29 oktober met een intiem soloconcert naar De Oosterpoort in Groningen.

De Amerikaanse zanger en gitarist G. Love brak in 1994 door met zijn debuutalbum G Love & Special Sauce, waarop hij op ontspannen wijze blues en jazz combineert met hiphop. De van het album afkomstige radiohits Cold Beverage en Baby’s Got Sauce mogen we inmiddels gerust nineties-klassiekers noemen.

Opvolger Coast To Coast Motel (1995) was minstens even goed, en daarmee was het fundament gelegd voor een carrière die al 25 jaar duurt. Op zijn laatste album Love Saves The Day (2015) klinkt G Love steviger dan ooit.

26 jaar G. Love

Garrett “G. Love” Dutton viert zijn 26e jaar als tour- en opnamekunstenaar. Met meer dan 15 uitgebrachte platen is G. Love een invloed geweest op artiesten als Jack White, Jack Johnson, The Avett Brothers, Slightly Stoopid en nog veel meer.

Met zijn kenmerkende mix van delta blues, hiphop, funk, rock and roll en jazz heeft G letterlijk zijn eigen funky smeltkroes van Amerikaanse muziek gecreëerd. ‘Verwacht een energieke mix van funky vibes en liedjes geschreven vanuit de veranda om de wereld te laten glimlachen en dansen op de positieve boodschap van liefde en blues’, aldus Spot Groningen.

De aanvang is om 20.00 uur

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

0