VRIJDAG Theater speelt theatrale tour Averecht in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Acteurs van VRIJDAG spelen 'Averecht'.
Acteurs van VRIJDAG spelen 'Averecht'.
Foto: © VRIJDAG, Cees van Alten

Acteurs van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, spelen van 13 tot en met 16 juni de voorstelling Averecht in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Averecht is een theatrale tour door het Noordelijk Scheepvaartmuseum, waarin het verhaal van vier gezinnen van verleden tot heden wordt verteld.

Tijdens Averecht ontmoet je vier gezinnen in vier verschillende tijdsgewrichten. Bijzondere personen brengen je van de ene naar de andere tijd. Zo passeren de jaren ’20, ’50, ’70 en het heden.

Droom en daad

Regisseur Fenna Besijn van VRIJDAG: “De impact van wettelijke regels en moraal over wat vrouwen wel of niet mogen wordt in elk gezin voelbaar. De meiden voeren in elke tijd hun eigen strijd, want tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren”.

“Averecht is een sprankelende voorstelling, waarin kenmerkende zang en dans de verschillende episodes kleuren. Met het Noordelijke Scheepvaartmuseum kent de voorstelling een unieke setting.”

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, en het Noordelijk Scheepvaartmuseum werken voor de tweede keer samen in de productie van een theatervoorstelling.

Kaarten

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via bijvrijdag.nl/averecht.

Averecht wordt gespeeld op donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni van 21.00 tot 22.30 uur. De theatrale inloop is vanaf 20:30 uur.

Locatie

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Brugstraat 24 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen