Weekendtips voor Groningen #23

Foto: De Redactie

Dit Pinksterweekeinde zijn er vele activiteiten om er op uit te gaan. Op tweede Pinksterdag is het Fair Fashion Festival te bezoeken en zijn er onder andere Pinksterfeesten in Delfzijl, Zoutkamp en Leek.

Fair Fashion Festival Groningen

Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni vanaf 11.00 uur vindt het Fair Fashion Festival plaats bij het Stadslab in Groningen plaatsvinden. De dag, die volledig draait om duurzame mode is een initiatief van Stichting Young & Fair. Bezoekers worden tijdens het festival geïnformeerd en geïnspireerd worden op de markt en tijdens de modeshow. Ook zijn er verschillende lezingen die laten zien wat er mogelijk is op het gebied van mode en duurzaamheid, kan men zelf aan de slag in een inloop atelier of is een documentaire te bekijken. Dit kan allemaal onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Locatie: Stadslab, Van Heemskerckstraat 60 in Groningen.

Naast het Fair Fashion Festival op het voormalige Suikerunieterrein, is er rondom het Stadslab Groningen ook een Kofferbak Suikersale.

Pinksterfeest en Vlaggetjesdag Zoutkamp

In Zoutkamp vindt dit weekend de pinksterfeesten plaats. In Zoutkamp ligt bijna de gehele vloot van 25 met vlaggetjes versierde garnalenvissersboten.
Tijdens het traditionele visserijfeest, dat al gevierd wordt vanaf de 16e eeuw zijn tal van activiteiten, voor zowel jong als oud. Op en rond het dorpsplein is er kermis en in de cafés en in de binnenhaven klinkt livemuziek. Ook zijn er allerlei demonstraties, markten, wedstrijden en ‘visserijspelletjes’.

Hoogtepunt van de festiviteiten is Vlaggetjesdag op Pinkstermaandag met onder andere een grote braderie in en rond de binnenhaven. ’s Ochtends maakt de jury het mooist verzorgde schip, het Koninginneschip, bekend. Het is een traditie dat de Zoutkamper vloot uitvaart om de garnalenkoningin op te halen. Kijk voor alle activiteiten en informatie: pinksteren-zoutkamp.nl

Pinksterfeesten Delfzijl

In Delfzijl worden voor de 143ste keer de jaarlijkse Pinksterfeesten gevierd. Talloze activiteiten zijn te bezoeken met onder meer kermis, van roeiwedstrijden tot havenrondvaarten en veel muziek. Op zaterdag is voor het eerst Volle Kracht Over De Gracht. Op 1ste Pinksterdag is het Zotte Zondag op de Havenboulevard en maandag is het jaarlijkse dijkfeest met onder meer Tino Martin en Famke Louise. De afsluiting is traditioneel met vuurwerk. Kijk voor alle activiteiten en informatie op pinksterfeesten.info

Pinksterfeest en Flinke Pink Festival in Leek

Leek staat dit weekend in het teken van de Pinksterfeesten in Leek, met muziek, een grote kermis en op maandag de traditionele Pinkstermarkt en het Flinke Pink Festival. Vier dagen lang feesten op het evenemententerrein tegenover de Rabobank in Leek met elke dag een ander thema. Elke dag heeft een ander thema. Kijk voor alle activiteiten op pinksterfestivalleek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen