Academy of St. Martin in the Fields & violiste Julia Fischer naar De Oosterpoort

The Academy of St. Martin in the Fields, een van de beroemdste Engelse orkesten, speelt met violiste Julia Fischer donderdag 16 mei in De Oosterpoort in Groningen.

Wereldster Julia Fischer speelt met een van de beroemdste Engelse orkesten een programma met werken van Bach, Dvorák, Tsjakovski en Schnittke. Julia Fischer heeft naast haar solo vioolspel ook de artistieke leiding van de avond in handen.

Julia Fischer

Julia Fischer won op haar elfde, in 1995, de Yehudi Menuhin Competition. Ze was als solist te gast bij onder meer het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France en het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg.

Bij de Wiener Symphoniker bekleedde ze vorig seizoen een residency, en met cellist Daniel Müller-Schott tourde ze onlangs met het Bayerisches Staatsorchester met Brahms’ Dubbelconcert.

Kamermusicus

Als fervent kamermusicus richtte de violiste in 2011 het Julia Fischer Kwartet op, met naast altviolist Nils Mönkemeyer ook violist Alexander Sitkovetsky en cellist Benjamin Nyffenegger.

Met deze formatie maakte ze begin dit jaar een tournee langs podia in onder meer Leipzig, Londen, Luxemburg en Zürich.

Serie Wereldklasse

Dit concert maakt deel uit van de serie Wereldklasse waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. M

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden