GRRN: Groninger Researchers’ Night

Foto: Bijzondere locaties Groningen

Het festival GRRN: GRoninger Researchers’ Night vindt vrijdagavond 25 september plaats.

GRoninger Researchers’ Night is een nieuw interactief festival over onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. Met het thema Power of Play wordt de toeschouwer zelf onderzoeker.

FabLab, Groninger Forum, ScienceLinX en Infoversum brengen tijdens het festival vernieuwende wetenschap en techniek samen.

De Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel is een van de festivallocaties.

BLG Remonstrantse kerk exterieur

Muziek met geuren
Bezoekers kunnen de hoofdrol spelen in een DIY dansvoorstelling of zich laten meevoeren door geuren-DJ Scents of Music.

Deze DJ geeft een show waarbij de zintuigen worden geprikkeld door middel van muziek, beeld en geuren. Door deze drie te combineren wordt er een verhaal verteld en tegelijkertijd een bepaalde sfeer gecreëerd.

Synesthesie
Een installatie van Anouk Houben is te zien in de Remonstrantse kerk.
In deze installatie lopen bezoekers mee met de week van Lisette. Elke dag heeft voor haar een andere kleur, want Lisette is synestheet.

Synesthesie is een kenmerk waarvan geschat wordt dat vijf procent van de wereldbevolking het heeft. Zintuigen werken hierbij door elkaar: geluid heeft een kleur, woorden een smaak of dagen een vorm en kleur. Er bestaan veel verschillende vormen van synesthesie.

Bezoekers kunnen de test van het Groot Nationaal Onderzoek naar Synesthesie doen om er achter te komen of zij zelf getallen met kleuren verbinden of muziek met geuren.

Programma
Ook op de andere festivallocaties van GRRN is natuurlijk veel te beleven.

In de full dome 3D-bioscoop Infoversum gaan de kunstenaars van Viesueel Geweld en WERC aan de slag. Bezoekers kunnen hun creativiteit  en ondernemerschap de vrije loop laten in een van de vele lezingen, workshops en live experimenten.

Of het onmogelijke mogelijk maken met de 3D-printers en -scanners van Fablab.

Het complete en uitgebreide programma is te vinden op de website www.grrn.nl.

Deze avond is onderdeel van de European Researchers’ Night: een avond waarop in honderden Europese steden de wetenschap op een speelse en toegankelijke manier centraal staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden