Inschrijving Menzis 4 Mijl van Groningen start donderdag 16 mei

Foto: SBS Fotomarketing

De inschrijving voor de Menzis 4 Mijl van Groningen start over ruim een week, op donderdag 16 mei om 12.00 uur voor alle onderdelen. De 33e editie van het populaire loopfeest, waar jaarlijks 23.000 deelnemers aan meedoen, vindt plaats op zondag 13 oktober met Stichting Walk On als goede doel.

Bij de 4 Mijl kunnen deelnemers meedoen aan de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Jeugdloop powered by GasTerra voor scholen en verenigingen of de Charity Run speciaal voor het goede doel.

4 Mijl Studentenloop

Nieuw dit jaar is de 4 Mijl Studentenloop. De nieuwe categorie is toegevoegd omdat Groningen met meer dan 80.000 studenten een echte studentenstad is, aldus de organisatie.

Alle studenten starten gezamenlijk in één startwave. De snelste studenten worden gehuldigd tijdens een aparte prijsuitreiking. Studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief inschrijven middels hun persoonlijke studentennummer. Op zondag 13 oktober starten Er zijn maximaal tweeduizend startbewijzen beschikbaar voor de 4 Mijl Studentenloop.

Speciaal voor verzekerden van Menzis, de hoofdsponsor van de 4 Mijl, is het mogelijk alvast een vouchercode met korting te bemachtigen.

‘Lentis 4 Mijl Try-out’

Ter voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen vindt zondag 1 september de “Lentis 4 Mijl Try-out plaats. Jong en oud, beginners en gevorderde lopers kunnen zichzelf tijdens dit gratis toegankelijke hardloopevenement testen op Rondje Dennenoord, gelegen op het terrein van Lentis in Zuidlaren.

Doe de 4 Mijl anders

Op de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, op zaterdagavond 12 oktober, vindt de 9e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. De inschrijving hiervoor opent ook op donderdag 16 mei 2019.

Goede doel – Stichting Walk On

Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Walk On. De stichting zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen.

Dennie Jager kreeg na een verkeersongeluk te horen dan hij nooit meer zou kunnen lopen, maar met behulp van het exoskelet is dit toch gelukt. Met één exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen. Het doel is om geld in te zamelen voor dit ‘robotpak’.

SamenGezond

Iedereen maakt zijn eigen keuzes om gezond te leven. En vaak weten we wel welke keuzes dat precies zouden moeten zijn. Toch is het fijn om daar ondersteuning bij te krijgen. Menzis biedt daarom voor iedereen SamenGezond, een online gezondheidsprogramma met bijbehorende app. Dat is een gezond steuntje in de rug, dat helpt om meer inzicht in je gezondheid te krijgen.

Voor SamenGezond-deelnemers opent de inschrijving donderdag 9 mei om 17.00 uur. Tegen inlevering van 500 SamenGezond-punten kunnen de deelnemers zich inschrijven met € 5,75 korting via www.samengezond.nl/4mijl. Voor deze actie zijn slechts duizend startbewijzen beschikbaar.

Voor meer informatie: 4mijl.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden