Koningsdag 2019: Programma overzicht in de wijken

Foto: Archief De Redactie

In verschillende wijken in Groningen worden vandaag op Koningsdag vrijmarkten en andere feestelijke activiteiten georganiseerd.

Hieronder is een overzicht:

Buitenhof

Een feestelijke optocht start om half 11 in de wijk achter de muziek. De route onder begeleiding van de drumband is Fivelgolaan even, Duurswoldlaan, Humsterlandlaan, Ubbegalaan, Fivelgolaan oneven. Op het speelveld aan de Fivelgolaan worden oud Hollandse spelen georganiseerd.

Om 11.00 uur is de start van de vrijmarkt op het speelveld tot 14.00 uur – Speeltuin Buitenhof.

De Hunze

Om 12.00 uur start vanaf het speelveld aan de Berlageweg een vrolijke kinderoptocht onder leiding van een drumband. De route: Speelveld Berlageweg, Kramerstraat, Van Eesterenlaan, Dudoklaan, Tonny van Leeuwenlaan, Appie Groenlaan, Kromhoutstraat, Bijvoetstraat, Buysstraat, Boekenlaan, speelveld Berlageweg.

Van 13.00 uur tot 16.30 uur is op het speelveld is van alles te beleven van survivalbaan, een springkussen voor de kleintjes tot levend tafelvoetbal. Ook zijn er broodjes knakworst, chips, fris, koffie, thee en ranja te koop.

Drielanden

Waterland kleurt dit jaar ook weer Oranje. Er is een vrijmarkt rond de rotonde van Waterland, er zijn diverse oudhollandse spellen en er is een open podium. Het feest is van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Helpman

In Helpman start van 9.00 uur tot 14.00 uur de kindervrijmarkt aan de Helper Brink en de Groenestenlaan. Ook zijn er pony’s en is er livemuziek.

Hoogkerk

Braderie en rommelmarkt van 10.00 uur tot 18.00 uur op de Fabriekslaan bij de Suikerunie in Hoogkerk. Ook is er live muziek, optredens en andere feestelijke activiteiten.

Hoornse meer

Vrijmarkt van 7.30 uur tot 13.00 uur – S. Allendeplein

Indische Buurt

Een vrijmarkt en rommelmarkt is van 9.00 uur tot 15.00 uur te bezoeken op het Borneoplein en de Javalaan. Ook is er een luchtkussen en oud Hollandse spelletjes.

Lewenborg – Lichtboei Oranjefeest

Rommelmarkt van 1 km vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. Ook is er livemuziek en een stoelendans.

Winkelcentrum Lewenborg

Winkelcentrum Lewenborg biedt vanaf 9.00 uur de kleedjesmarkt. Ook is er muziek.

Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg

Vrijmarkt vanaf 13.00 uur in de Beukemazaal Wijkcentrum de Schakel.

Vinkhuizen

Bij buurtcentrum de Wende zijn verschillende activiteiten. Van 10.00 uur tot 14.00 uur wordt een vrijmarkt georganiseerd. Ook is er livemuziek, kinderspelletjes, knutslen en eten.

Selwerd

Een vrijmarkt aan de Mispellaan/Winkelplein van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen