Uittips voor het paasweekend

Foto: Publiek Domein

Dit zonovergoten paasweekend is er genoeg te doen in Groningen. Van Paashazen tot paaseieren zoeken, naar de Paaskermis en op Paasmaandag de Zeldzaam Mooi Markt of een Tuin en Lifestyle fair bezoeken zijn een aantal mogelijkheden naast de paasbrunch of meubelboulevard.

Voorjaars streekmarkt Verhildersum

Vandaag is de Voorjaarsstreekmarkt Verhildersum in Leens te bezoeken. De markt biedt verschillende ambachtelijke producten, zoals ambachtelijke biologisch brood, worst en boerenkaas, eieren, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie, maar ook taart en andere lekkernijen. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Paashazen in de binnenstad

Zaterdag zullen van 13.00 uur tot 17.00 uur vijftien vrolijke Paashazen in de binnenstad van Groningen te zien zijn. De paashazen delen paaseitjes uit aan bezoekers. Het is een traditie van Groningen City Club dat ervoor zorgt dat het Paasgevoel al er is voor eerste Paasdag.

Paaskermis en -braderie in Reitdiephaven

Dit weekend is de Paaskermis te bezoeken in de wijk Reitdiephaven. Op zaterdag start de kermis om 12.00 uur en op zondag, 1e Paasdag om 13.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur. Op tweede Paasdag is er ook een grote braderie in Reitdiephaven. De kermis sluit dan om 19.00 uur.

Lammetjesfeest op de Onlanderij

Op Eerste en Tweede Paasdag is het lammetjesfeest op De Onlanderij in Eelderwolde te bezoeken. Tijdens het feest, georganiseerd door Natuurmonumenten, zijn er lammetjes, paaseieren, wilde bloemen, vogelgekwetter en lekkernijen.

Er zijn volop activiteiten als eieren zoeken, zaadbommen maken, vogels spotten of het vernieuwde blotevoetenpad uitproberen. De stal bij de Onlanderij is gevuld met lammetjes en hun moeders.

Beide Paasdagen is het Lammetjesfeest te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie: De Onlanderij, Madijk 1 in Eelderwolde. Navigeren naar Borchsingel 39, Eelderwolde.

Zeldzaam Mooie Markt

Ook in 2019 organiseert Zeldzaam Mooi weer drie Zeldzaam Mooi Markten op de Vismarkt in Groningen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke product dat je al eens in de media zag. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils.

Op maandag tweede Paasdag vindt de dertiende editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt plaats. Op de markt zijn allerlei unieke, originele en handgemaakte producten verkrijgen, maar ook creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.

Rondleiding tweede Paasdag

In Hortus Haren staat een rondleiding om 13.00 uurop het programma. De tuinen staan er prachtig bij, aldus Hortus Haren. Waarschijnlijk kan nog genoten worden van de kievitsbloemen en de wilde hyacinth (blue bell). Om 13.00 uur en 15.00 uur kunnen bezoekers een extra stinsenplantenrondleiding volgen. Voor meer informatie: hortusharen.nl

Groei en bloei op Landgoed Fraeylemaborg

Op landgoed Fraelemaborg is vanaf 11.00 uur, ´Groei en Bloei´,  de tuin en Lifestyle fair te bezoeken. De fair is in de sfeer van bloemen, tuin en groen, aangevuld met mooie woonaccessoires en lifestyle producten. Een themaplein “De Eetbare Tuin”, is ingericht achter het Koetshuis. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld een bloemetje of bijtje opschminken, bloemstukjes maken, een quiz en plantjes oppotten.

Ook is er een wandeltocht uitgezet langs stinzenplanten (verwilderende voorjaarsbloemen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen