Trixie Whitley naar SPOT/De Oosterpoort

Trixie Whitley.
Trixie Whitley.
Foto: SPOT Groningen/De Oosterpoort

Trixie Whitley komt donderdag 12 november naar De Oosterpoort in Groningen.

Trixie Whitley omarmt de kwetsbaarheid van singer-songwriters en de individualiteit van punkrock tot een geheel eigen vocabulaire. De Belgisch/Amerikaanse artiest werkt op het snijvlak tussen introspectie, avant-garde en pure onvervalste pop. Elektronica, gospel, alternatieve pop, R&B en rock versmelten achteloos samen onder een overkoepelende visie.

Creatieve geest

Al vanaf zeer jonge leeftijd koestert Trixie Whitely haar unieke creatieve geest. Als driejarige maakte ze al haar debuut op het podium samen met haar vader, de internationaal geprezen liedjessmid Chris Whitley. In plaats van op haar familieachtergrond te leunen, jaagt Whitley fervent eigen interesses na. Ze begon met drummen toen ze tien was. Slechts een jaar later werd Whitley de jongste resident DJ in Belgiƫ ooit op het gebied van underground electronica, free jazz, ambient instrumentals en hiphop.

Brooklyn, New York

De derde plaat van Trixie Whitley kwam vorig jaar uit. Het album is volledig geschreven en opgenomen in Brooklyn, New York en geproduceerd door de geprezen Run The Jewels producer Little Shalimar. Ze heeft opgetreden en opgenomen met namen als Robert Plant, Marianne Faithful, Meshell Ndegeocello, Daniel Lanois, Brian Blade, en vele anderen.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen