Bloemenjaarmarkt 2019

Foto: Jan Buurma

Op Goede Vrijdag, 19 april verandert de binnenstad van Groningen in één bloemenzee tijdens de jaarlijks e Bloemenjaarmarkt.

Op de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland bieden honderden marktkooplui hun waren aan. Van verse snijbloemen, kamerplanten, bloembollen en zaaigoed tot tuin- en kuipplanten.

Slenteren over de jaarmarkt kan van 9.00 tot 18.00 uur op de Vismarkt, Akerkhof, Grote Markt, Waagplein en in de Oude Ebbingestraat.

Bloemendepot

Op de Grote Markt kunnen bezoekers de gekochte waren afgeven in het bloemendepot op de Grote Markt.

Door de ‘bloemetjesmarkt’ zijn de noordkant van het Akerkhof, Vismarkt, Guldenstraat, de noordkant van de Grote Markt en de Oude Ebbingestraat op 19 april tussen 7.00 en 18.30 uur afgesloten voor alle verkeer inclusief fietsers. Verkeersregelaars en borden verwijzen hen naar omleidingen.

Parkeren

Parkeren kan op één van de 5 P+R-terreinen rondom de stad Groningen. Volg hiervoor de speciale borden met ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’. Met een bus worden bezoekers snel naar de binnenstad van Groningen gebracht.

Ook zijn er verschillende parkeergarages rond de Bloemenjaarmarkt.

Openbaar Vervoer

Met Q-link blauw en paars, de lijnen 3, 4 en 5 kan vanaf het Hoofdstation Groningen gereisd worden naar de Grote Markt. Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/gd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen