Talkshow Onder de Vulkaan over ‘Genade’

Foto: © verzameling Rijksmuseum

‘Genade’ is het thema zondag 28 april van aflevering 7 van talkshow Onder de Vulkaan in het Grand Theatre. Het is de laatste aflevering van dit seizoen.

In de talkshow ‘Onder de Vulkaan’ ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte. In deze editie zijn Vrouwje Tuinman, Mieke Meiboom, Rinke Nijburg en Toine Akersloot.

Vrouwkje Tuinman

‘Klaar’ is de misschien wat wrange titel van het laatste boek van F. Starik. Vriendin en schrijfster Vrouwkje Tuinman stelde het samen na zijn plotselinge dood vorig jaar.

Starik schrijft in ‘Klaar’ over zijn dementerende moeder en over zijn tanende gezondheid. Vrouwkje Tuinman vertelt hoe ze zijn werk levend houdt.

Mieke Meiboom

Actueel, zo vlak voor 4 en 5 mei: Mieke Meiboom spreekt over haar boek Foute Groningers? ‘Wat bevrijding betekende voor de een werd de gevangenschap van de ander. Wanneer was je fout en waarom?’ Over de pijnlijke en moeizame werkelijkheid in de eerste naoorlogse jaren.

Rinke Nijburg

In de wereld van schilder/tekenaar Rinke Nijburg stuit het hedendaagse op de mythe. Inspiratiebron is de rijke beeldcultuur van het katholicisme en van oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme.

Toine Akersloot

Culinair bakker Toine Akersloot presenteert een recept voor genadebrood. Dit gaat gepaard met een proeverij.

De aanvang is om 15.00 uur. De entree is € 8,50 (CJP/Student € 6,50).

Locatie

Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden