Weekendtips voor Groningen

Foto: Archief De Redactie

Dit weekend zijn er weer veel leuke mogelijkheden om er op uit te gaan. Van Ommelander Markt en Lentekriebels tot Urban Trail, Open Atelier Route, Plantjesmarkt en …nog veel meer.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt, de streekmarkt met (h)eerlijke producten uit eigen regio vindt vandaag plaats op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Op deze zaterdag zijn witte asperges verkrijgbaar. De markt biedt een ruim aanbod van brood, vlees, vis, groente, fruit, pasta, zuivel, eieren, kaas, soep, taarten (hartig en zoet), chocolade, sappen, honing, jam en thee. Daarnaast is er een ruim aanbod aan non-food artikelen als zeep, wol, sieraden, verzorgende kruidenproducten en meer. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Lentekriebels in Zeeheldenbuurt en de Wijert

Bewoners van de Zeeheldenbuurt en de Wijert kunnen zaterdag helpen met de grote voorjaarsschoonmaak van hun buurt. Samen ruimen de bewoners zwerfvuil op, snoeien heggen en struiken en voeren het afval af naar de stort. Buurtbewoners, die mee willen helpen kunnen om 9.00 uur zich melden bij Eetcafé de Markt. De koffie staat klaar. Rond 13.00 uur is de schoonmaak klaar en serveert het café een voedzame kom soep en een drankje. Locatie: Eetcafé van de Markt, Paterswoldseweg 5. Kijk hier voor meer informatie:

In de Wijert start van 14.00 uur tot 16.00 uur de schoonmaakactie Lentekriebels bij Fruitcafé De Helpende Hand. Ook hier staat de koffie, thee en wat lekkers klaar. Als dank voor het meehelpen wordt tussen 16.00 uur en 17.00 uur getrakteerd op een warme hap. Kijk hier voor meer informatie.

Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival

Het Groningse dans- en toneelgezelschap Club Guy & Roni organiseert het jaarlijkse Weekend Break Festival, waarbij dans en muziek centraal staan. Op het programma staan vijf dansvoorstellingen, gevolgd door een afterparty met de dj’s van Black Dynamite Soundsystem en Guilty Bangers in het Grand Theatre. De aanvang zaterdag is vanaf 19.30 uur in het Grand Theatre, Grote Markt 35.

KLM Urban Trail Groningen

Zondag start de 4e editie van KLM Urban Trail met het parcours langs en dwars door gebouwen. Opnieuw uitverkocht staan 3.500 deelnemers aan de start vanaf de Vismarkt. Deelnemers rennen onder meer door Vesta Woonforum, de Universiteitsbibliotheek, het Provinciehuis en de Gasunie, langs en door het hoofdstation. Hardlopers kunnen kiezen tussen het parcours van 5 of 11 kilometer. De start is om 9.30 uur. Lees ook: KLM Urban Trail Groningen voor vierde jaar op rij uitverkocht

Open Atelier Route Stad Groningen

Zondag kan op bijzondere locaties in Groningen kunst ontdekt worden. Vandaag staat de Open Atelier Route op het progamma, met kunst en ateliers bekijken, op onverwachte plekken komen en onbekende dingen zien. Er kan een kijkje genomen worden in een 30-tal ruimtes verspreid over de stad. De deuren staan open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook kunnen bezoekers in gesprek met kunstenaars over hun werk en werkwijze. Voor meer informatie en adressen van opengestelde ateliers op: Open Ateliers Stad Groningen.

Baxbier Birthday Bash

De Baxbier Brouwerij aan de Friesestraatweg bestaat vijf jaar. De brouwerij viert dit met een feest. Vanaf zondagmiddag kan men terecht voor bier, pizza, een stuk verjaardagstaart, pizza, live muziek en bier. De entree is gratis. Het feest begint vanaf 14.00 uur. Bax Bierbrouwerij, Friesestraatweg 201-2a.

Plantjesmarkt Hortus botanicus Haren

In de Hortus botanicus Haren wrodt de jaarlijkse plantjesdag zondag gehouden. Een grote keur aan planten, zaden, kruiden en struiken bieden een groot aantal Noordelijke kwekers en hobbykwekers aan. De openingstijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Hortus botanicus Haren, Kerklaan 34 in Haren. Kijk voor meer informatie: hortusharen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden