Uittips voor het weekend

Foto: De Redactie

Van Whiskey Festival tot laatste weekend Grrrom!, een fashion event en meer. Lees hieronder een aantal mogelijkheden om erop uit te gaan dit weekend.

Whisky Festival Noord Nederland in Der Aa-Kerk

Voor de veertiende keer vindt het jaarlijkse Whisky Festival Noord Nederland plaats in de Der Aa-Kerk dit weekend tot en met zondag 31 maart. Veel standhouders presenteren verschillende whiskys op het festival. Zowel de beginnende als de ervaren whiskyliefhebber is welkom. Ook zijn er proeverijen en bekende whiskey-schrijvers aanwezig. Lees ook: Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk Locatie: Der Aa-Kerk, Akerkhof 2, Groningen

Wall House in Groningen opent seizoen in het teken van 100 jaar Bauhaus

Wall House in Groningen opent zaterdag het seizoen in het teken van 100 jaar Bauhaus. In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus, de legendarische Duitse design- en architectuurschool, werd opgericht. Wall House #2 wijdt vanaf 30 maart een tentoonstelling aan Gunta Stölzl (1897-1983), die vooral bekend werd als hoofd van de textielafdeling van het Bauhaus.

De intieme tentoonstelling Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen geeft een direct inkijkje in het leven en nalatenschap van Stölzl en toont onder meer patroonkaarten, originele stoffen, Bauhaus-ontwerpen, aquarellen en meubels gestoffeerd naar haar ontwerp. Recente reproducties laten zien hoe springlevend haar werk nog altijd is.

De geschiedenis van Bauhausmeisterin Gunta Stölzl, een sterke en onafhankelijke vrouw, sluit ook aan op de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland.

Activiteiten Wall House Weekenden

Naast de expositie zijn er komend seizoen ook verschillende activiteiten bij te wonen in het gebouw, waaronder een lezing door de Duitse schrijfster Ingrid Radewaldt over de door haar geschreven biografie Gunta Stölzl: Pionierin der Bauhausweberei, rondleidingen en knutselactiviteiten voor kinderen.

Wall House #2 bevindt zich aan de A.J. Lutulistraat 17 in Groningen. De expositie Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen is tot en met 1 september 2019 te bezichtigen. Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl/wallhouse.

Laatste weekend Grrrom! – Groninger Museum

Dit weekend is de expositie ‘Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje’ voor het laatst te zien in het Groninger Museum. Voor deze tentoonstelling haalde het Groninger Museum alle kunst uit het depot waarin het dier centraal staat. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, tekeningen, sculpturen en installaties uit de collecties oude, moderne en hedendaagse kunst.

De expositie toont onder meer ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters en Japanse prenten met paarden op het slagveld. Sommige dieren hebben een symbolische betekenis en andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld. De expositie is geschikt voor jong en oud. Kijk voor meer informatie: groningermuseum.nl

Fashion Event Winschoten

Het centrum van Winschoten staat zaterdag in het teken van Fashion Event Winschoten. Tijdens het Fashion Event tonen 17 ondernemers uit de binnenstad van Winschoten hun nieuwste collectie kleren op de catwalk aan het winkelend publiek. Op de catwalk lopen de modellen twee modeshows met de nieuwste voorjaars- en zomercollectie voor jong en oud en voor dames en heren.

De shows zijn om 13.30 uur en 15.00 uur. De catwalk staat in de Langestraat naast de HEMA.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden