Expositie portretten Marleen Bakker in de kerk van Klein Wetsinge

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Een expositie van Marleen Bakker is van zondag 20 september tot en met zondag 11 oktober te zien in de pas verbouwde kerk van Klein Wetsinge.

Afgelopen juni studeerde de op Texel geboren Marleen Bakker af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst. Voor haar eindexamen maakte zij een serie bijzondere portretten.

Portretten van pubers
De portretten laten pubers zien in hun ‘natuurlijke’ omgeving. Marleen heeft veel ervaring met jongeren: in het verleden werkte zij als jeugdhulpverlener.

Haar zoon (15) en dochter (17)  hebben model gestaan voor de serie portretten, die zij heeft gemaakt voor het eindexamen.

De expressie op haar schilderijen is opvallend: “Van afwezig, of verstoord, tot ronduit afwerend.”

Over haar keuze om tot dit onderwerp te komen, vertelt Marleen: “Het leven en werken met pubers ervaar ik als een uitdaging. Het ene moment stellen ze zich heel kwetsbaar op, en het volgende moment zijn ze volstrekt onbereikbaar. Voor het eindexamen wilde ik geen ‘standaard’ portretten maken.

De expositie van Marleen Bakker is dagelijks te bezichtigen van 11.00 uur tot 18.00 uur.

De entree is gratis.

De kerk van Klein Wetsinge
Het bijzondere monument ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.Er zijn regelmatig exposities te zien. Ook kunnen bezoekers naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden