Jasper Steverlinck in de Lutherse Kerk

Jasper Steverlinck.
Jasper Steverlinck.
Foto: PR De Oosterpoort

De Vlaamse singer-songwriterJasper Steverlinck komt voor een intiem concert naar de Lutherse Kerk.

Steverlinck is beter bekend als frontman van Arid, de band die scoorde met gevoelige poprocknummers als Words, Why Do You Run en Me And My Melody. Sinds 2012 staat Arid op pauze en opereert Steverlinck alleen.

De kunst van het weglaten

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Op zijn nieuwe album, Night Prayer, draait het uitsluitend om songwriting in de puurste vorm. Ook live haalt Jasper alle ballast weg, zodat nummers nog beter tot hun recht komen. Er blijven enkel een stem, een gitaar en een piano over.

Rauwe emotie

De enige die hem vergezelt is Valentijn Elsen, een uitmuntend pianist. Net als Steverlinck verstaat hij de kunst van het weglaten en weet hij met weinig noten veel te zeggen. Naast Jasper’s fenomenale stem heeft hij ook als songwriter stappen vooruit gezet. Dit resulteert in hoopvolle songs over het leven, vol met emotie en herkenbare gevoelens. Steverlinck laat zijn muziek voor zich spreken. Geen pose of imago, what you see is what you get. Ondanks de donkere toon van de teksten laat hij altijd hoop doorschijnen.

Wereldveroveraar

In België is Jasper Steverlinck inmiddels een fenomeen. Met bijna 100 uitverkochte concerten is hij klaar om eerst Nederland en daarna de wereld te veroveren. Eén Nederlander heeft Jasper al veroverd. Sharon den Adel is zo’n fan van Jasper dat ze hem vroeg om samen een duet op te nemen. Dit resulteerde in Within Temptation’s single Firelight.

De aanvang is om 20.30 uur uur.

Locatie

Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 in Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen