Karakteristieke Groninger Gasunie toegevoegd aan KLM Urban Trail Groningen

Hoofdkantoor van Gasunie.
Hoofdkantoor van Gasunie.
Foto: KLM Urban Trail Groningen

Het karakteristieke Groninger Gasunie gebouw is toegevoegd aan het populaire evenement, KLM Urban Trail Groningen, dat plaatsvindt op zondagochtend 14 april.

Ruim 2700 deelnemers hebben zich al aangemeld voor de Urban Trail Groningen. De vierde editie van de Urban Trail keert dit jaar terug met een vernieuwd parcours. De deelnemers lopen een avontuurlijke, stedelijke parcours van 5 of 10 kilometer door de Groningse binnenstad.

De organisatie maakt wekelijks een nieuw gebouw of spectaculaire locatie bekend via Facebook, zodat het parcours stap voor stap onthuld wordt. Inmiddels zijn 14 locaties bekend gemaakt. Zo wordt er door het monumentale Provinciehuis, hotel Prinsenhof en het Centraal Station van Groningen gelopen. Nieuwe locatie bij dit populaire hardloopevenement is de Gasunie.

Aperots van het Noorden

De ‘Aperots’, het hoofdkantoor van Gasunie bij het Stadspark in Groningen, wordt wel het mooiste gebouw van Nederland genoemd. Met zijn typische architectuur een sprekend voorbeeld van ‘organisch bouwen’. Het markante gebouw is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut en is sinds de opening in 1994, door voormalig koningin Beatrix, de thuishaven van gasinfrastructuur bedrijf Gasunie.

Elske Dijkstra projectmanager zegt zeer content te zijn met deze locatie. “We zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties, maar dit is wel het summum. Geweldig dat Gasunie haar medewerking wil verlenen en we deelnemers door dit unieke gebouw kunnen laten lopen”.

Meer informatie en inschrijven: klmurbantrailgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen