Weekendtips voor Groningen

Foto: Publiek Domein

Van streekmarkt tot open dag Martini Ziekenhuis, Dag van Grunneger Toal, muziek, Wonen&Co en meer. Lees hieronder alle tips om er op uit te gaan dit weekend.

Streekmarkt Verhildersum

Ambachtelijke lekkernijen en lokale producten zijn vandaag te verkrijgen op de Streekmarkt Verhildersum in Leens. Allerlei ambachtelijke heerlijkheden, zoals ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veel meer. Maar deze keer zijn er ook bijzondere lekkernijen, spreads en confiture, naar 100 jaar oude Transsylvaanse recepten. En mispelgelei van het Hogeland. De standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen van 10.00 uur tot 16.00 uur bij de Museumboerderij Verhildersum Leens.

Open Dag MartiniZiekenhuis

Een kijkje nemen achter de schermen van het Martini Ziekenhuis kan zaterdag tijdens de Open Dag. Er zijn demonstraties en bezoekers mogen rondlopen op de OK. Kinderen kunnen met hun knuffels bij de berendokter terecht. Ook is er een werkgeversplein ingericht.

Deze dag zijn er een aantal thema’s: Moeder & Kind, Oncologie, Bewegingsapparaat, Hart & Vaten, Poliklinieken, Werken & Leren, de demonstraties van Acute Zorg en Achter Gesloten Deuren. Eén van de attracties op deze Open Dag is het Poeppaleis bij Ingang Zuid waar u alles over poep te weten kunt komen. De open dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Dag van de Grunneger Toal

Op zaterdag 16 maart vindt de 10e editie van de Dag van de Grunneger Toal plaats. Deze jubileumeditie wordt een dag met mooie taalthema’s. Er is aandacht voor bijzondere muzikale en literaire streektaaltalenten en er zijn onder meer lezingen, workshops en de jaarlijkse Toalmaart waar verschillende streektaal- en erfgoedorganisaties aanwezig zijn. De dag georganiseerd door CGTC in samenwerking met de Groninger Archieven, Groninger Forum en Stichting t Grunneger Bouk is te vinden in en om het Groninger Archieven gebouw aan het Cascadeplein.

Landelijke sterrenkijkdagen

Sterren kijken kan tijdens de 43e editie van de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij de Blaauw Sterrenwacht zijn verschillende activiteiten zoals een sterrenkijkavond voor jong en oud met rondleidingen, shows in het Kapteyn Mobiele Planetarium, doe- en ontdektentoonstelling Science LinX, Sterrenquiz, sterrenkunde spelletjeshoek, lezingen door prof. dr. Thijs van der Hulst en dr. Anne Hutter en het Astronomy News door prof. dr. Bernard Jones.

WonenenCo de Beurs

Wonen&Co de Beurs 2019 is dit weekend te bezoeken tot en met zondag. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de nieuwste designs en woontrends. Van proeverijen tot workshops, slenterend langs de kramen, advies krijgen en meer. De beurs is zowel zaterdag als zondag te bezoeken van 10.00 uur tot 18.00 uur. Lees ook: Wonen&Co de beurs 2019

‘Het Karrekoor bezingt de natuur!’

Het Karrekoor verzorgt een optreden rond het thema “natuur” voor Het Groninger Landschap bij Bezoekerscentrum Reitdiep. Het Karrekoor is al meer dan 30 jaar het koor van de Indische Buurt in Groningen en bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste amateurzangers en -zangeressen. Het repertoire is zeer gevarieerd, met een kleine voorkeur voor licht klassiek. Het optreden is van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen