Winnaars Prinses Christina Concours 2018 in Museum De Buitenplaats

Loes Mevissen.
Loes Mevissen.
Foto: © Communicatie Museum De Buitenplaats

In samenwerking met de vrienden van het Noord Nederlands Orkest verzorgen de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours 2018 op zondag 10 maart een concert in Museum De Buitenplaats in Eelde.

De winnaars zijn Loes Mevissen op viool, Beatriz Pinto op saxofoon, Nynke Dijkstra op klarinet en Welmoed Poelstra op piano. De begeleiding is in handen van Irina Osetskaya op piano.

Op het programma staan werken van: Niels Wilhelm Gade, Eugène Auguste Ysaÿe, Georg PhilippTelemann, Béla Bartók, Ottorino Respighi, Darius Milhaud en Witold Lutoslawski.

Winnaars

Loes Mevissen (Groningen 1999) maakt sinds 2013 deel uit van het Haydn Jeugd Strijkorkest en is daar sinds september 2018 concertmeester. Ze volgt lessen aan het Prins Claus Conservatorium. Loes Mevissen heeft drie keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours.

Beatriz Pinto (Portugal 1998) zit in het tweede jaar van haar bachelor studie aan het Prins Claus Conservatorium. Ze bereikte de halve finale van het PCC in den Haag en won de prijs van de laureaten jury in Groningen.

Nynke Dijkstra speelt sinds 2014 in het Frysk Jeugdorkest en sinds seizoen ‘16/ ’17 ook in het Jong NBE. Op de Ferwerda Academie ontmoette ze Welmoed Poelstra waar ze een duo mee vormde. Samen wonnen zij een eerste prijs tijdens het PCC Noord 2018. Nynke was finalist van het Concertgebouw Concours, speelde twee maal in de finale van het Haydn Festival, trad op in Koffietijd, op het Kinder Prinsengracht concert en in de Hermitage.

Welmoed Poelstra (Hallum 2000) heeft vanaf 2013 les van Frans Douwe Slot. Ze haalde in 2014 een eerste prijs in haar categorie bij het PCC Noord. Ze volgde een masterclass bij Jan Wijn, dankzij Stichting Vrienden van het PCC, bij Klara Würtz en Marietta Petkova. Welmoed gaf in 2014 een concert met de gebroeders Jussen.

Het concert duurt van 14.00 uur tot 15.00 uur. Entree: €12,50 (inclusief toegang tentoonstelling en tuin), jongeren tot 18 jaar zijn gratis.

Locatie

Museum de Buitenplaats, Hoofdweg 76 in Eelde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen