Maria Mena naar De Oosterpoort

Maria Mena.
Maria Mena.
Foto: © Solveig Selj

Maria Mena geeft maandag 16 december een concert in De Oosterpoort in Groningen.

De Noorse singer-songwriter Maria Mena brak door in 2006 en wist de luisteraars te ontroeren met haar mooi geschreven, erg persoonlijke nummers. Ze scoorde hits met Just Hold Me en All This Time. Met inmiddels acht albums op haar naam heeft de zangeres haar kwaliteiten meermaals weten te bevestigen.

Ontdekking

Maria Mena is 11 jaar als ze naast haar vader – een professionele drummer – in een stadsbus zit en een melodie neuriet. Haar vader vraagt zich af welk nummer dit is en of ze het op MTV heeft gehoord. Verbaasd en enthousiast is hij wanneer Maria hem verteld dat ze het zelf heeft verzonnen. De twee besluiten later een demo op te nemen van het nummer, getiteld My Lullaby. Het wordt uiteindelijk een grote hit in Noorwegen.

Persoonlijke ballads

Dat Mena verre van een ‘standaard’ popzangeres is, blijkt wel uit de manier waarop ze haar liefdesperikelen en moeilijke thema’s als eetstoornissen beschrijft. Dat alles doet ze met een prachtige stem. De melancholische nummers grijpen je vast en geven je een kijkje in haar leven; soms vrolijk, meestal donker. Dit staat voor de zangeres niet gelijk aan deprimerend. “Wees niet bang voor je donkere kant, die kan heel inspirerend zijn.”

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen