Eurosonic Noorderslag focust op Zwitserland in 2020

Foto: De Redactie

Eurosonic Noorderslag (ESNS) focust zich volgend jaar, in 2020 op Zwitserland. Het festival presenteert elk jaar een staalkaart van de allerbeste opkomende acts uit Europa.

Het festival focust zich iedere editie op een ander Europees land en richt zich komende editie samen met Swiss Music Export op Zwitserland.

Jean Zuber van Swiss Music Export is opgetogen over de voorgenomen samenwerking: “De Zwitserse muziekscène is verguld met de focus van ESNS. Al vele jaren hebben Zwitserse acts zich in Groningen gepresenteerd en een flink aantal van hen heeft hun internationale loopbaan aan ESNS en het ETEP-programma te danken”.

“Zwitserland is niet alleen de thuisbasis van een zeer actieve en creatieve artistieke scene, het heeft de hoogste festivaldichtheid ter wereld en een levendige platenindustrie”, zegt Jean Zuber van Swiss Music Export.

“We kunnen ons nauwelijks een creatiever tijdperk in de Zwitserse muziek herinneren en we zijn verheugd om ons volgend jaar in Groningen te presenteren.”

Volgens ESNS-programmeur Robert Meijerink onderscheidt “Zwitserland zich door de culturele diversiteit met een zeer eclectische muziekscene die de afgelopen jaren furore heeft gemaakt”.

Registratie en inschrijving

Conferentie registraties voor ESNS 2020, dat plaatsvindt van 15 tot 18 januari 2020, zijn beschikbaar voor een gereduceerd tarief van 265 euro via www.esns.nl.

Acts die op ESNS 2020 willen spelen, kunnen zich van 1 mei tot 1 september 2019 inschrijven voor een showcase op het festival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen