Sfeervolle 18e editie van de Nacht van Groningen

Foto: © Nacht van Groningen

De Nacht van Groningen, het hardloopevenement in het donker, beleefde een sfeervolle editie met meer dan 2.000 deelnemers aan de start.

Deze editie kende een uitverkochte editie mede volgens de organisatie onder andere door het mooie hardloopweer. Een stijging van gevoelstemperatuur 30 graden vergeleken met vorig jaar, was doorslaggevend om op het laatste moment in te schrijven.

De strijd om de eerste plaats van de 10 Engelse Mijl won Jacelyn Gruppen in een tijd van 01.00.12. Ze ging 1 seconde eerder over de streep dan Jip Vastenburg. Bij de heren won Maarten Hindrinks met een tijd van 56.06.

De halve marathon werd bij de heren gewonnen door Niek Blikslager in 1 uur 13 minuten en 5 seconden en bij de vrouwen door Kelley Hess in 1 uur 35 minuten en 25 seconden.

Overige afstanden

Op de 5 kilometer won bij de mannen Jordy Dikkers in 15 minuten en 56 seconden. Bij de vrouwen won Lianne van de Belt in 18 minuten en 3 seconden.

De winst op de 10 kilometer ging bij de mannen naar Jef Poelman. Hij won in een tijd van 34 minuut 53. Bij de vrowuen won Ellen Jansen in 38 minuten en 35 seconden.

Veel deelnemers liepen een persoonlijk record. Bekijk hier de uitslagen van de 18e editie van de Nacht van Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen