Paulusma naar De Oosterpoort

Foto: Jelle Paulusma

Paulusma staat woensdag 8 mei met zijn band in De Oosterpooort in Groningen. Hij laat zijn nieuwe nummers van zijn 22 maart te verschijnen album ‘Somehow Anyhow’.

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Jelle Paulusma verdiende zijn sporen in de Nederlandse indie-scene als frontman van Daryll-Ann. Na het uiteenvallen van die groep, ging Paulusma door onder zijn eigen naam en maakte sindsdien vier solo-albums.

Onverwacht succes

Sinds 2016 speelt Paulusma in de Crosby, Stills, Nash &Young-tributeband Her Majesty, waardoor hij zijn solocarrière even stil moest leggen.

Een uitgebreid tafelgesprek en een overtuigend liveoptreden bij De Wereld Draait Door waren het begin van het grote succes van Her Majesty. Het zou een intiem theatertourtje worden van zo’n dertig optredens, maar de hele tour van de Crosby, Stills, Nash & Young tributeband verkocht diezelfde avond uit. Her Majesty groeide razendsnel uit tot een veelgevraagde band, die de daaropvolgende twee jaar alle grote theaterzalen van ons land uitverkocht.

Somehow Anyhow

Paulusma legde zijn laatste plaat in de vrieskast vanwege het onverwacht grote succes. Maar de agenda is nu vrij voor eigen werk. Op vrijdag 22 maart wordt het vijfde solo-album ‘Somehow Anyhow’ ‘uitgebracht.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen