18e editie van Nacht van Groningen zaterdag

Foto: Archief De Redactie

De 18e editie van de Nacht van Groningen vindt zaterdagavond 2 maart plaats.

Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd.

Tijdens de Nacht van Groningen worden alle afstanden in het donker gelopen, waarbij de organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek. Een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen.

Hiervoor is onder andere de samenwerking aangegaan met aan de route gelegen horecagelegenheden; Café Soestdijk, De Sigaar, De Wolthoorn en De Bres, waar supporters met muziek en een drankje de hardlopers kunnen toejuichen.

De zogeheten fanzones zullen voor muziek, drankjes en een dosis aanmoedigingen zorgen. Wanneer deelnemers eenmaal gefinisht zijn, kunnen zij ook hier terecht voor het welverdiende drankje.

Inschrijven

Inschrijven kan nog via de website van de Nacht van Groningen. Het eerste startschot wordt gelost op zaterdag 2 maart om 20.00 uur met de 5 kilometer loop op de Ossenmarkt, vervolgens zullen om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl deelnemers van start gaan. Met tot slot de 10 kilometer om 21.15 uur.​

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen