Jacco Gardner naar DOT

Foto: Jacco Gardner

Multi-instrumentalist Jacco Gardner geeft zaterdag 25 een concert in DOT Groningen.

Eind vorig jaar bracht Jacco Gardner zijn derde album uit en nu komt hij terug met een gelijknamige tour: ‘Somnium’. Het nieuwe album is instrumentaal maar heeft net zo’n psychedelische sound als de voorgaande albums.

Jacco Gardner

Jacco Gardners muziek typeert zich door de psychedelische geluiden van de jaren zestig. Na zijn debuutalbum Cabinet of Curiosities kreeg Gardner internationale bekendheid en trad hij op in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en in Nederland.

Gardner was onder andere te zien op Eurosonic Noorderslag, was te gast in De Wereld Draait Door en bij Vrijdagmiddag Live.

Na een Amerikaanse tour en een tweede album bleef het even stil rondom Gardner. Geïnspireerd door het gelijknamige boek bracht hij zijn nieuwste album uit: ‘Somnium’.

Somnium

Geïnspireerd door het boek van de Duitse astronoom Johannes Keppler uit 1608, door velen beschouwd als het eerste sciencefictionverhaal, is het een volledig instrumentale synthesizertrip geworden die bij voorkeur integraal geconsumeerd dient te worden. Met zijn instrumentale synthesizer-arrangementen neemt hij je mee op een reis door de muzikale kosmos.

De aanvang is om 20.00 uur.

Locatie

Dot aan de Vrydemalaan 2 in Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen