Het Zuidelijk Toneel met ‘Spinoza’ in de Stadsschouwburg

Foto: © Phile Deprez

Het Zuidelijk Toneel staat dinsdag 26 februari met de voorstelling ‘Spinoza’ in de Stadsschouwburg in Groningen.

Dit is de derde voorstelling in de filosofenreeks van regisseur Stefaan Van Brabandt, met Han Kerckhoffs. Deze keer wekken ze de bekendste filosoof van ons land, Baruch Spinoza, tot leven en kijken zij terug op zijn leven, werk en erfenis.

Spinoza

Baruch Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn even bevlogen als rationele boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid en strijd. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme.

‘Spinoza’ is een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt. De tekst is geschreven door Stefaan Van Brabandt, acteur is ervaren rot Han Kerckhoffs. Hij speelt zichzelf, speelt alsof hij zichzelf speelt en gaat het gesprek aan met Spinoza.

Hoe te leven?

Als pensioengerechtigd acteur met een existentieel crisisje, die bij de filosoof te rade gaat met de vraag: hoe te leven? Vrees de woorden niet, Kerckhoffs en Van Brabandt houden het toegankelijk, zonder in te boeten aan diepgang. Onder het motto: drempel laag, lat hoog.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Voorafgaand aan deze voorstelling is om 19.15 uur een inleiding.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen