Uittips voor het weekend

Foto: Publiek Domein

Het eerste weekend van de voorjaarsvakantie zijn er verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Van Streekmarkt Verhildersum Leens tot Tuin & Sfeer, de Openingsweek Lauwersnest en Krokus Kriebels zijn een aantal tips.

Streekmarkt Verhildersum Leens

Vandaag vindt de Streekmarkt Verhildersum plaats in Leens.

Op de streekproductenmarkt, bij de museumboerderij van borg Verhildersum zijn verse, regionale en seizoensgebonden producten verkrijgbaar. Van ambachtelijk brood, heerlijke kaas, appelsap vol vitamines, chutneys, groente, vlees, worst en nog veel meer. Ook zijn er gaststandhouders met onder ander taarten, speciaal bier, vachten en wollen accessoires.

De markt, met een grote hoeveelheid aan lekkernijen en ambachtelijke producten, duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Tuin & Sfeer

Tuin & Sfeer, het tuinevent voor het nieuwe buitenseizoen is dit weekend te bezoeken in MartiniPlaza. Tuin- en woonfestival, waar verschillende bedrijven hun tuin- en woonaccessoires aanbieden met tientallen kraampjes, inspiratietuinen of moestuinieren. dit is een interactieve beleving waar bezoekers zich kunnen laten inspireren.

Ook is er een culinaire proeverij met streekproducteneen grote verscheidenheid aan lekkernijen. Van diverse worst, kaas en bijenproducten, maar ook zoete lekkernijen met een lekker kopje koffie of thee op het terras is mogelijk.

In het tuintheater zijn diverse Tuinlezingen. Deskundigen, zoals kwekers, bloemsierkunstenaars, tuinontwerpers, snoeiexperts en plantendeskundigen geven boeiende presentaties en interessante lezingen over diverse onderwerpen op het gebied van tuin met onder meer ‘het starten van een succesvolle groentetuin’, ‘Tuinontwerpen – Tips & Trucs’ of ‘kringlooptuinieren’.

De openingstijden op zaterdag en zondag zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.tuin-sfeerbeurs.nl

Openingsweek Lauwersnest

Het vernieuwde Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer is vanaf zaterdag 16 februari weer open. In de voorjaarsvakantie zijn vanaf zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari elke dag speciale activiteiten voor jong en oud. De toegang tot het activiteitencentrum is gratis.

Van Dark Sky excursies tot Vogelpraat, workshops, lezingen en speciale kinderactiviteiten en ook kunnen bezoekers in deze week overdag de sterren in de nacht bekijken in het mobiele planetarium dat deze week op het terrein staat.

Het Activiteitencentrum Lauwersnest, aan De Rug 1 in Lauwersoog) is het startpunt voor een bezoek aan Nationaal Park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum is alles te vinden over vogels en Dark Sky. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in, er zijn verschillende wandelroutes. Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest bouwen en lekker spelen. Voor alle activiteiten en meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl/activiteitenkalender

Krokus Kriebels: theater in de voorjaarsvakantie

Ook deze voorjaarsvakatie is het weer tijd voor Krokus Kriebels. Voor de hele familie zijn er diverse voorstellingen in de Stadsschouwburg en rondom de voorstellingen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Kijk voor de programmering en meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen