GHHC handhaaft zich definitief in de Hoofdklasse zaalhockey

Willemijn Kuis-Bos omspeelt de keeper van HDM en scoort de 1-0.
Willemijn Kuis-Bos omspeelt de keeper van HDM en scoort de 1-0.
Foto: © Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC Groningen zijn zaterdag als derde geëindigd in hun poule en handhaven zich in de Hoofdklasse zaalhockey.

Twee wedstrijden stonden zaterdag in de zaalhockey competitie voor de Hoofdklasse op het programma in Rotterdam. De hockeysters stonden voorafgaand aan deze wedstrijden op een veilige vierde plaats met één punt achterstand op de nummer 3 Oranje Rood en zes punten voorsprong op de nummers 5 en 6, Nijmegen en Pinoke.

De eerste wedstrijd tegen Nijmegen won GHHC Groningen met 4-3. GHHC nam direct het initiatief en kwam gedurende de hele wedstrijd niet in de problemen. Doelpunten voor GHHC werden gemaakt door Florentine Blom, Jorien Werumeus Buning 2x en Willemijn Kuis-Bos.

De tweede wedstrijd tegen koploper HDM eindigde in een 7-5 verlies. GHHC deed lang mee. De dames kwamen op een 5-3 voorsprong, maar na het uitvallen van Florentine Blom moest er verder gespeeld worden met slechts twee wissels. HDM liep vervolgens uit naar 7-5. Willemijn Kuis-Bos scoorde drie keer en ook Noor Hakker en Canisha van Duyn scoorden voor GHHC.

Door deze resultaten zijn de dames van GHHC op de derde en veilige plaats geëindigd en handhaven ze zich op het hoogste niveau.

NIjmegen is door deze nederlaag gedegradeerd. Pinoké moet play-outs spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen