Publieksprijzen Music Moves Europa Talent Awards uitgereikt

Foto: Jorn Baars ©
Foto: Jorn Baars ©
Foto: Jorn Baars

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de eerste avond van Eurosonic Noordslag werd in aanwezigheid van EU-commissaris voor Cultuur Tibor Navracsics, de Winnaars van de Music Moves Europa Talent Awards bekend gemaakt.

Een jury selecteerde eerder twaalf winnaars in zes categorieën, die de Europese sound van vandaag en morgen te vertegenwoordigen. Vervolgens was het de beurt aan het publiek om te stemmen op hun favoriete artiest in elke categorie.

De publieksprijs winnaars

  • Pop: Bishop Briggs (Groot-Brittanië);
  • Rock: Pip Blom (Nederland);
  • Electronic: Stelartronic (Oostenrijk);
  • RnB / Urban: Rosalia (Spanje);
  • Hip Hop / Rap: Reykjavíkurdætur (IJsland);
  • Singer-songwriter: Albin Lee Meldau (Zweden).

The Music Moves Europa Talent Awards zijn de nieuwe EU-prijzen voor populaire en hedendaagse muziek.

Tijdens ESNS zijn verschillende optredens van Bishopbriggs, Pip Blom, Reykjavíkurdætur, Albin Lee Meldau, blackwave., Avec en Lxandra.

De prijs

Het doel van de Music Moves Europa Talent Awards is om nieuwe en opkomende artiesten te helpen ontwikkelen en te steunen in hun internationale carrière.

Het prijzenpakket bestaat uit 5000 euro tour en promotie ondersteuning, diverse optredens op ESNS, free publicity en een opleidingsprogramma op maat.

De Music Moves Europa Talent Awards worden mede gefinancierd door Creative Europe programma van de Europese Commissie, met de extra steun van de gemeente Groningen, provincie Groningen en het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De awards werden uitgereikt door ESNS en Reeperbahn Festival in samenwerking met Yourope, de European Broadcasting Union (EBU), Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporteurs Exchange (Emee ) en Digital Music Europe (DME).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen