Groninger Museum biedt kijkje achter de schermen met kunstcolleges

Foto: CC BY/SA 4.0/Wikipedia Commons/ Rob Koster

Het Groninger Museum biedt in drie gevarieerde reeksen van vier kunstcolleges een kijkje achter de schermen.

De colleges zijn geschikt voor iedereen die op een inspirerende manier meer te weten wil komen over actuele kunsthistorische thema’s en het reilen en zeilen van een museum.

De presentaties worden gegeven in series van vier aaneengesloten vrijdagen en starten op respectievelijk 1 februari, 3 mei en 4 oktober 2019.

Aangepaste formule

Het Groninger Museum geeft met de collegereeksen vervolg aan de succesvolle collegeprogramma’s van voorgaande jaren, zij het met een iets aangepaste formule. Waar eerder een langere reeks van acht colleges werd aangeboden, wil het museum met meerdere kortere series een grotere groep mensen de kans geven de colleges bij te wonen.

Programma

Winter

In het winterprogramma in februari geeft onder anderen conservator en projectleider Suzanne Rus een presentatie over de tentoonstelling die nu te zien is: CHIHULY. Collectiebeheerder Marlon Steensma biedt een kijkje achter de schermen bij haar werk in het museumdepot.

Voorjaar

In het voorjaar is er een college van Mineke Bosch, hoogleraar moderne geschiedenis aan de RuG en gastconservator van de tentoonstelling ‘Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht’, die vanaf 20 april te zien is. Cultuurjournalist Wieteke van Zeil geeft een presentatie over kijken naar kunst.

Najaar

Tijdens het najaarsprogramma, in oktober, vertellen directeur Andreas Blühm en conservator Mariëtta Jansen inzicht in het aankoopbeleid van het museum. Ook spreekt journalist Frénk van der Linden over voormalig Groninger Museumdirecteur Frans Haks.

Bekijk het volledige programma, inclusief alle sprekers, op groningermuseum.nl

Data en tijd

1 tot en met 22 februari, 3 tot en met 24 mei en 4 tot en met 25 oktober 2019
Op de vrijdagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur

Deelname kost 75 euro per reeks. Vrienden van het Groninger Museum ontvangen 10 procent korting. Voor meer informatie: groningermuseum.nl.

Inschrijven kan via tickets.groningermuseum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen