Yorick van Norden komt naar Simplon

Yorick van Norden.
Foto: PR Simplon

Yorick van Norden komt zijn nieuwe werk aan het Groningse publiek presenteren op vrijdag 8 maart in Simplon.

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als het nieuwe album ‘The Jester’ van Yorick van Norden.

Zo repte OOR over “De perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk”, noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.”

Met al deze lovende recensies op zak komt Yorick dit voorjaar met zijn tour langs Simplon.

Ziggo Dome

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick van Norden bepaald niet stilgezeten. Een geslaagde clubtour volgde met als één de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, evenals een verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single ‘Stranglehold’.

Tevens wist hij tijd te vinden om toe te treden tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop) en met Anne Soldaat (Daryll-Ann) een rondje Nederland te doen met Unsung Heroes, in deze muziekvoorstelling bracht het tweetal een ode aan vergeten pophelden, gecombineerd met eigen werk. Live maakt Yorick nu zijn opwachting met zijn band bestaande uit leden van Johan, Mister and Mississippi en Dandelion.

De aanvang is om 20.45 uur

Voor meer informatie: www.simplon.nl

Reacties

article
761654
Yorick van Norden komt naar Simplon
Yorick van Norden komt zijn nieuwe werk aan het Groningse publiek presenteren op vrijdag 8
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/761654/yorick-van-norden-komt-naar-simplon/
2019-01-07T16:40:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/06194649/Yorick-van-Norden-e1546800605565.jpg
Evenementen in Groningen