Internetsensatie Suzan & Freek terug naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

Internetsensatie Suzan & Freek geven woensdag 22 mei 2019 een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Het duo covert liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze en helemaal akoestisch. Laat je betoveren door de engelachtige stem van Suzan en het fijne gitaarspel van Freek. Ze komen met de bekende covers én nieuwe eigen muziek naar Groningen.

De Minuut

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op je tijdlijn: Suzan Stortelder en Freek Rikkerink plaatsen wekelijks een nieuwe cover op Facebook in hun rubriek “De Minuut”, die inmiddels door meer dan 60.000 mensen wordt gevolgd. Sinds het Achterhoekse koppel hun covers ook op Spotify plaatst, gaat het tweetal online als een speer. Inmiddels hebben ze op Spotify miljoenen streams te pakken.

Suzan & Freek gaan viraal

In 2015 werd hun cover Cheerleader door alle landelijke radiostations opgepikt nadat de Jamaicaanse zanger OMI de cover had gedeeld met de tekst: “One of my favorite Cheerleader covers I’ve ever heard. The voice of an angel“. Het definitieve duwtje omhoog kwam na de cover Don’t Let Me Down (origineel: The Chainsmokers). The Chainsmokers zelf waren onder de indruk en deelden de cover via hun social media. “Wow, this made us tear up”, schreven The Chainsmokers over de cover van Suzan & Freek.

Eigen werk

Na een uitverkochte clubtour en optredens op festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at Sea, Tuckerville en Bierpop vinden de ‘Koning en Koningin van de covers’ het tijd voor een nieuw hoofdstuk, namelijk het schrijven van eigen liedjes.

In november 2018 brachten ze al hun allereerste eigen single uit: Als Het Avond Is. “Nu is het tijd voor de volgende stap en we gaan hard werken om de droom van een toekomst met mooie eigen liedjes verder waar te maken”, aldus Freek.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen