Grachtenparade Groningen LEEFT!

Foto: Grachtenparade Groningen-Marco in 't Veldt

Het evenement Grachtenfestijn bestaand uit de Grachtenparade vol met versierde bootjes, schippers en muziek vindt voor de 3e keer plaats op zondag 13 september.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn.

Het thema dit jaar is ‘NazomerCarnaval’.

Route
De parade vertrekt om 13:00 vanaf de Hoge- en Lage der A en gaat vervolgens een ronde Diepenring maken, deels het Eemskanaal op, alvorens te vertrekken naar Reitdiephaven. Aan het eind van de parade vindt het evenement ReitdiepPop plaats.
Grachtenparade-Groningen-2014-Foto-Marco-in-t-Veldt-5-895x671

Floating Paradise
Na de Grachtenparade is Floating Paradise, de nieuwe rubberen boten versie. Iedereen met een rubber bootje kan meedobberen over de A op de Diepenring van Groningen na het voorbij varen van de gemotoriseerde bootjes van de Grachtenparade 2015.

Verschillende zangkoren zullen tijdens de Grachtenparade de parade ontvangen. Dit is op het Ludina terras aan de Turfsingel, bij Dinercafé Diep aan het Schuitendiep, bij EMG Faktors op oude koftjalk ‘De Tromp’ én bij Rondvaartbedrijf Kool op de steiger!

Ook de Brandweer aan het Eemskanaal zal een leuke actie verzorgen op het Eemskanaal om de deelnemers een warm welkom te geven!

Flyboard
Ook is er tijdens deze editie van de Grachtenparade een organisatie aanwezig met de flyboard. Flyboarden is een nieuw spectaculaire sport waarbij gevlogen wordt over het water.

Voor de volledige route en meer informatie: grachtenfestijn.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden