Stadswandeling ‘Sporen van J.A. Huizinga’ tijdens WinterWelVaart

Toonzaal Bleekerstraat 1905 en Jacobus Abraham Huizinga.
Foto: © Noordelijk Scheepvaartmuseum

Tijdens Winterwelvaart kunnen belangstellenden eenmalig gratis deelnemen aan de Stadswandeling ‘Sporen van J.A. Huizinga’.

Deze stadswandeling’, verzorgt door Stichting Huizinga Meubel Nederland, vindt plaats op zaterdag 22 december in het kader van de tentoonstelling ‘Made in Stad – Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizinga’ te zien.

Stadswandeling

De stadswandeling neemt deelnemers mee langs diverse bijzondere locaties van J.A. Huizinga en zijn meubelfabriek ‘Nederland’. Tijdens de wandeling zien deelnemers sporen van Huizinga door de stad. De wandeling voert onder andere langs zijn woonhuis, de fabriek, het modelhuis en verschillende opdrachtgevers. Aan de hand van oude foto’s toont de gids de situatie ten tijde van het bestaan van de fabriek.

Onderweg wordt ook een kort bezoek gebracht aan drie door Huizinga ingerichte interieurs die in authentieke staat bewaard zijn gebleven: de directiekamer aan de Westersingel, de Voogdenkamer van het Roode Weeshuis en de voormalige bestuurskamer van het UMCG.

Na afloop verzorgt de gids een rondleiding door de tentoonstelling ‘Made in Stad’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Aanmelden

De stadswandeling vindt plaats op zaterdag 22 december om 12.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De start is bij de voormalige toonzalen van de meubelfabriek aan de Blekerstraat 12 in Groningen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via [email protected].

Overige data

Ook op 19 januari en 9 februari 2019 vindt er nog een stadswandeling langs een aantal toonaangevende locaties in de geschiedenis van J.A. Huizinga en zijn meubelfabriek plaats. Deelname aan deze rondleidingen kost 7,50 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen