Uittips voor zaterdag 15 december

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Bouwwebcam.nl}

Vandaag zijn verschillende kerstmarkten te bezoeken, vindt het jaarlijkse event Wildvang plaats en kun je naar de show van de Chippendales. Het zijn een aantal tips om erop uit te gaan vandaag.

Kerstmarkt Martinikerk

Vandaag is de Martinikerk omgetoverd tot een gezellige en sfeervolle kerstmarkt met veel verschillende kramen voor leuke kerstinkopen. Ook zijn er allerlei hebbedingetjes en veel lekkernijen te koop zijn. Een glas warme glühwein of warme chocolademelk ontbreken ook niet op deze kerstmarkt. De kerstmarkt in de Martinikerk is te bezoeken van 12.00 uur tot 19.30 uur.

Kerstmarkt Hoornse Meer

Vandaag vindt de jaarlijkse overdekte en verwarmde Kerstmarkt Hoornse Meer plaats op het Allendeplein. Een gevarieerd aanbod met 25 kramen met onder andere kerstdecoraties, kerststukjes, kaarten, mutsen en shawls, make-up, sieraden, speelgoed, en nog veel meer. Voor het goede doel verkoopt een groep van 9 studenten van de geneeskunde studievereniging MFV Panacea uit Groningen stroopwafels en warme chocolademelk voor het goede doel. Zij zetten zich in voor het Turiani ziekenhuis in Tanzania. Bij de kraam van de stichting Hoornse Meer is een kop snert, een heerlijk broodje warme worst, een kop koffie of een glaasje glühwein te koop. Met twee korte optredens zorgt wijkkoor Hoorngeschal voor de kerstsfeer. Lees ook: Kerstmarkt Hoornse Meer

Kerstmarkt in De Wijert

Ook in de Wijert is een kerstmarkt te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur bij winkelcentrum Van Lenneplaan. Er zijn veel kraampjes en bezoekers kunnen genieten van lekkernijen passend bij de kerstdagen. Voor de kinderen is er een draaimolen. Ook kunnen zij op de foto met de kerstman. De dag wordt om 17.00 uur feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. De kerstmarkt wordt georganiseerd door Platform De Wijert en lokale ondernemers. Kijk voor meer informatie op wijert.nl/kerstmarkt.

kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg

Dit weekend is het terrein van landgoed Fraelemaborg omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkt. Meer dan 50 kramen, kerstbomen, demonstraties, lichtjes en vuur. Ook is er dit jaar opnieuw een ijsbaan, waarop gratis geschaatst kan worden.

Ook zijn er lekkernijen van heerlijke soep en wafels tot kaasfondue en oliebollen.

In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen met kerstsfeer en in een aantal kamers staan mooi gedecoreerde kerstbomen.

Het entreebewijs geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis, “Honderd jaar De Ploeg”.

De tijd is van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: fraelemaborg.nl

Wildvang

Vandaag is de volgende editie van Wildvang, hét jaarlijkse event dat de spotlight richt op het talent van Groningen boordevol beeldende kunst, literatuur en muziek.
In de line-up in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur en SLAG performances van Groninger kunstenaars, deejays en literaire talenten.

Ook is de tentoonstelling met het werk van de genomineerde kunstenaars voor het Hendrik de Vriesstipendium 2018 bekijken.
Ook deze editie maakt wethouder Paul de Rook bekend welke 2 talenten het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsbeurs van 6.000 euro van de gemeente Groningen om nieuw werk mee te realiseren.

Genomineerd voor beeldende kunst zijn: Rosa Everts, Marthe van de Grift en Wim Warrink, en voor literatuur: Esmé van den Boom en Jelte Hommes.

Publieksprijs

Nieuw dit jaar is een publieksprijs. Bezoekers van Wildvang kunnen tijdens het event stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs van 1.000 euro. De toegang is gratis. De aanvang is om 20.00 uur bij CBK Groningen, Trompsingel 27 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Chippendales in MartiniPlaza

De show van de Chippendales, de bekende en onweerstaanbare groep mannelijke entertainers is vandaag te bezoeken in de MartiniPlaza.

Ze komen met hun nieuwe tour ‘About Last Night’ waarin de dansers je weten te verbluffen met hun uitdagende dancemoves en prachtige torso’s. Kijk voor meer informatie: martiniplaza.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen