Locks Pop Up Art Tour bij VRIJDAG

Foto: ┬ę Locks

Bas Steens alias ‘Locks’ exposeert vanaf vandaag, vrijdag 14 december tot en met 23 januari in expositieruimte De Kelder bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Daarbij geeft Steens op 18 januari een exclusieve workshop.

Het is de eerste solo-expositie van Steens als onderdeel van de Locks Pop Up Art Tour. De expositie toont illustraties, schilderijen, muurschilderingen en beschilderde jackets.

De tour start in Groningen en reist daarna door naar onder andere Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Breda.

Locks

Bas Steens (Amsterdam, 1996) studeert Illustratie en Animatie aan de AKV St. Joost in Breda. Zijn werk kenmerkt zich door uitgesproken frisse kleuren en super strakke lijnen, geïnspireerd door graffiti artists als Keith Haring, rappers als Tyler The Creator en het Nederlandse collectief Smib en kunstenaars als Jeremyville, Picasso, Takashi Murakami en Ricardo Cavolo.

Het werk van Locks is te zien op cd-covers, posters en in videoclips. Ook exposeerde hij in de stedelijke musea van Amsterdam en Breda, bij SMIB WORLD in Almere en op muurschilderingen in Gent en Tilburg.

Moving Paintings

Voor het project Moving Paintings beschildert Locks jassen die daarmee een reizend schilderij worden. Steens: “Ik wil met mijn kunst zoveel mogelijk mensen bereiken. Om die reden vervang ik mijn canvassen en tekenblokken zo nu en dan door een jas. Op die manier hoop ik mijn werk, naast musea en galeries, te brengen op plekken waar het normaal gesproken niet komt.”

Exclusieve workshop

Vrijdag 18 januari staat een workshop op het programma, waarbij het mogelijk is om onder begeleiding van Steens zelf een moving jacket te maken. Steens neemt de deelnemers mee in het proces van het maken van een handbeschilderde jas.

De workshop is van 16.00 tot 19.00 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon (inclusief soep en een broodje). Meenemen: een jasje, het liefst van spijkerstof.

Aanmelden (tot 17 januari 2019): [email protected].

Meer informatie via bijvrijdag.nl/dekelder

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden