Concert Musikfest Bremen in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere locaties Groningen

Organist Christian Schmitt geeft vanavond, 3 september, een concert op het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk in Groningen. Het is een concert in het kader van Musikfest Bremen.

Op het programma staan werken van onder andere Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt.

Onderdeel van muziekfestival Musikfest Bremen is het Arp Schnitger-festival. In het kader van dit festival worden er verschillende concerten gegeven op Schnitgerorgels in Duitsland en Nederland. Ook in de Der Aa-kerk in Groningen wordt een concert gegeven.

Musikfest Bremen
Musikfest Bremen vindt plaats van 29 augustus tot en met 19 september. Verschillende beroemde orkesten, met beroemde dirigenten en solisten geven concerten. Het muziekfestival wordt met name gewaardeerd om de hoge kwaliteit van het programma en de combinatie van zowel traditionele als minder bekende muziekstukken.

Arp Schnitger
Behalve in zijn werkplaats in Hamburg, werkten Arp Schnitger en zijn medewerkers ook op andere plekken, zoals in Groningen. Van de vele orgels die Arp Schnitger gebouwd heeft in Groningen, zijn er nog drie bewaard gebleven. Het orgel in de Der Aa-kerk was oorspronkelijk gebouwd voor de Academiekerk in de Broerstraat. In 1815 werd het als gift van koning Willem I overgeplaatst naar de Der Aa-kerk. Het orgel wordt tegenwoordig gezien als een van de meest belangrijke orgels in Noord-Europa. Na een grondige restauratie is het orgel in 2011 weer in gebruik genomen.

Locatie en tijd:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

donderdag 3 september 2015 om 20.00 uur
Entree: € 15,- / € 12,- (kortingsprijs).

Voor meer informatie:de website van Musikfest Bremen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen