Jonathan Jeremiah komt naar De Oosterpoort

Jonathan Jeremiah.
Jonathan Jeremiah.
Foto: De Oosterpoort

De Britse folk- en soulzanger Jonathan Jeremiah komt donderdag 21 februari naar De Oosterpoort in Groningen.

Zijn gouden strot en grote liefde voor oude soulmuziek ontwikkelden zich al vroeg. Zingen en samen zijn waren namelijk prioriteit in de familie waar hij opgroeide. Het geluid van samen zijn wil Jeremiah met zijn muziek ook overbrengen op anderen.

Speciale band

Jeremiah is met name bekend geworden door de singles Lost en Happiness en de albums Gold Dust (met het Metropole Orkest) en A Solitary Man. Laatstgenoemde album reikte tot de derde plek in de Nederlandse albumlijsten. In 2011 stond hij tevens op het North Sea Jazz Festival, wederom in samenwerking met het Metropole Orkest. Een speciale band met ons land heeft hij dus zeker, want hier kreeg zijn carrière voor het eerst vaste voet aan de grond.

Inspiratie

De nostalgische invloeden die te horen zijn in de muziek van Jeremiah komen met name van zijn ouderlijk huis. Al snel ontwikkelde hij een voorliefde voor namen als Richie Havens, John Martyn, Bill Withers, Carole King en James Taylor: artiesten waar zijn vader graag naar luisterde. Uiteindelijk zijn Scott Walker en Serge Gainsbourg degenen die zijn hart écht hebben veroverd.

Good Day

Jeremiah stelt dat het voor hem een tijdje heeft geduurd voor hij echt wist wat hij wilde zingen. Good Day, het vierde album dat op 31 augustus is uitgekomen, is volgens hem het beste album tot nu toe.

Hij heeft ervoor gekozen om met een 19-koppig strijk- en blazersorkest te werken, omdat hij graag de sound van mensen heeft in plaats van computers.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen