Uittips voor zondag 16 september

Foto: Archief De Redactie

Open Dag bij Donar, lekker eten en muziek bij Rrrollend Groningen, Closet Sale bij EM2, Vogelfestival Lauwersoog en Dollardfestival in Termunten en Stadskanaal onder Stoom, zijn allemaal uitjes om heen te gaan.

Open Dag Donar

Donar houdt vandaag vanaf 11.00 uur zijn Open Dag in Martiniplaza. Er zijn clinics te volgen, er is een forum met spelers en staf en om 15.00 uur wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen Basic Fit Brussels. Ook kunnen bezoekers handtekeningen en foto’s scoren van favoriete spelers. Voor meer informatie en programma: donar.nl.

Rrrollend Groningen

Het is de laatste dag van lekker genieten van heerlijk eten en drinken, tijdens foodtruckfestival Rrrollend Groningen op de Ossenmarkt in de stad.

Gezelligheid, heerlijk eten en drinken bij foodtrucks en muziek of dansen bij de lounge DJ. Ook is er kindervermaak met knutselen, genieten van het kindertheater of schminken.

Vandaag te bezoeken van 12.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: rrrollendfestival.nl

EM2 – Closet SALE, Tweedehands Kledingmarkt

Bij EM2 is vandaag de Closet Sale te bezoeken. Op de Tweedehands Kledingmarkt zijn 25 stands. Soep, broodjes en taart zijn ook verkrijgbaar. De Closet Sale is te bezoeken van 12.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: EM2, Suikerlaan 6 in Groningen.

Vogelfestival Lauwersoog

Vandaag vindt de tweede editie van het Vogelfestival plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is het festival in het Nationaal Park Lauwersmeer. Muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater is te vinden op het festaval waar vogels centraal staan.

Het festivalterrein is vrij toegankelijk. De locatie van het Festival is in en rondom het Activiteitencentrum Lauwersmeer.

Dollardfestival in Termunten

Vandaag organiseert het Groninger Landschap het Dollardfestival, waarbij alles draait om wadvogels en zeehonden. Er is een markt te bezoeken en er zijn diverse doe-activiteiten. Ook kan men mee op wandelexcursies. Onderweg leggen gidsen uit wat er gebeurt bij de vispassage en zijn er misschien zeehonden te zien. Ook kan men de vogelkijkhut aan de rand van polder Breebaart bezoeken en de soorten vogels afstrepen die je daar ziet op de kaart van Groninger Wadvogels. Het Dollardfestival is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg in Termunten. Voor meer informatie: www.groningerlandschap.nl

Stadskanaal onder Stoom

De vijfde editie van het stoomspektakel ‘Stadskanaal staat onder Stoom’ vindt dit weekend plaats en biedt een selectie van prachtige stoomlocomotieven, stoomwalsen, stoomboten en nog veel meer. De STAR staat dit weekeinde in het teken van de historie. Tijdens deze lustrumeditie rijden er vele stoomtreinen op de langste museumspoorlijn van Nederland. Maar niet alleen treinen, ook stoomwalsen, historische bussen en modeltreinen zijn te zien in Stadskanaal. Voor meer informatie: stadskanaalrail.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen