Ballon Fiësta Meerstad 2018

Foto: Archief De Redactie

Komend weekend staat Meerstad voor de negende keer in het teken van Ballon Fiësta Meerstad, het tweedaagse luchtballonnen- en waterspektakel.

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september stijgen ongeveer 30 ballonnen op bij goed weer. Naast traditionele luchtballonen zijn er ook diverse special shapes die het luchtruim kleuren.

Primeurs deze editie zijn hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla. Ook de kip komt dit jaar voor het eerst naar Meerstad. Deze ballon stijgt niet op maar er kan wel in rondgelopen worden.

De absolute eyecatcher van deze negende editie is ‘De Motor’, die met een omvang van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed de grootste ballon is van Europa, meldt meerstad.eu.

Ook is er een aanvullend programma met diverse activiteiten en shows op en bij het Woldmeer. Er kan een kijkje genomen worden bij de verschillende modelballonnen, op de foto gaan in een luchtballon, in een waterbal over het Woldmeer lopen en genieten van de flyboard-show.

Night Glow Meerstad

Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’. Hierbij verlichten de luchtballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving op de maat van de muziek.

Programma

Het evenemententerrein van Ballon Fiësta Meerstad opent vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur maken de ballonvaarders zich gereed voor de vaarten. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 18.45 uur het luchtruim kiezen. Night Glow Meerstad, misschien wel het hoogtepunt van de avond, zal rond 21.30 uur van start gaan.

Op het terrein zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje. Voor het volledige programma en informatie over het parkeren kijk je op meerstad.eu/ballon-fiesta-meerstad.

Verkoop tickets

Bezoekers die graag een ballonvlucht willen maken, kunnen nog steeds een ticket aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt 149 euro per persoon. Neem voor meer informatie contact op met Bureau Meerstad via [email protected] of 050-5995710 voor het boeken van een ticket of meer informatie.

Verkeer en parkeren

Ballon Fiësta Meerstad vindt dit jaar opnieuw plaats langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad. Het adres is Oeverpad in Meerstad. Vanaf de Hoofdweg worden alle voertuigen met borden en verkeersleiders naar de parkeerlocaties geleid. De parkeerlocaties liggen dichtbij het evenemententerrein.

De Hoofdweg, ter hoogte van de Driebondsweg tot aan het Grunopark, zal op beide dagen vanaf 17.00 uur tot en met het einde van het evenement worden ingericht als éénrichtingsweg. Verkeer vanuit de richting Groningen volgt gewoon de route over de Hoofdweg. Het verkeer vanuit de richting Harkstede wordt vanaf het Grunopark omgeleid via Engelbert.

Voor meer informatie: meerstad.eu

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden