Uittips voor zondag 26 augustus

Foto: Jan Buurma

Ook deze zondag zijn er weer een aantal tips om erop uit te gaan. Kijk hieronder voor een overzicht.

Bommen Berendloop

Vandaag vindt de 16e editie van de Bommen Berendloop plaats. Het hardloopevenement wordt jaarlijks georganiseerd rond Groningens Ontzet, oftewel Bommen Berend. Het parcours kent de afstanden halve marathon, de 10 kilometer, de 6,4 kilometer en de Kidsrun en biedt overwegend groene routes, waaronder natuurgebied De Onlanden. De route loopt door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo.

Alle deelnemers lopen met een BibTag. Dit is een chip die is opgenomen in het startnummer. Daardoor is voor iedere deelnemer de gelopen tijd na afloop zichtbaar op uitslagen.nl. De Halve Marathon is opgenomen in het Loopcircuit Noord-Nederland.

De start en finish is op de Atletiekbaan van het Stadspark in Groningen. Toeschouwers kunnen de deelnemers aanmoedigen langs de route. Inschrijven kan nog op de dag zelf bij het Atletiekcentrum in het Stadspark. Kijk voor meer informatie: bommenberendloop.nl

Noorderzon Performing Arts Festival

Het is het eerste weekend van Noorderzon, het internationaal kunstenfestival dat een combinatie biedt van spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Het grootse zomerfeest is in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja tot België, Duitsland, Thailand en de Verenigde Staten en nog veel meer landen vertellen verhalen van over de hele wereld in Groningen.

Voor kinderen is de Speelweide weer omgetoverd tot Rotor. Op Rotor zijn veel leuke activiteiten; bestaande uit Rotor Colleges, voorstellingen in de Oberon Tent en verschillende voorstellingen en doe-dingen op de Speelweide.

Het festival is te bezoeken tot en met zondag 2 september. Kijk voor het programma vandaag op noorderzon.nl

Zomerkermis in de binnenstad

Van de Break Dance tot de hoge No Limit, Botsauto’s of grijpmachines, een oliebol of suikerspin en nog veel meer is allemaal mogelijk op de zomerkermis. Vandaag is de kermis geopend van 12.00 uur tot 1.00 uur ’s nachts. De kermis wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken rond de viering van Groningens Ontzet. De kermis is vandaag geopend van 12.00 uur tot 1.00 uur. Lees ook:

Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip

De laatste dag van het driedaagse Bie Daip, grootste internationale Folk & Seasongs festival is het grootste internationale Folk & Seasongs festival van Europa, waar ongeveer 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Het driedaagse evenement trekt zo’n 45.000 bezoekers.

Naast de vele shantygroepen worden er tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals de maritieme markt en tal van workshops en activiteiten waar u geheel gratis aan mee kunt doen. Kijk voor meer informatie: biedaip.nl

Blotevoetenpad Fraeylemaborg

Vanaf vandaag tot en met zondag 2 september kan het Blotevoetenpad Fraelemaborg bewandeld worden. Deze sportieve tocht gaat over zandpaden, maar ook dwars door de vijver. Het is een sportieve 3,5 kilometer lange uitdaging.

Niet alleen de voeten worden verrast er zijn ook muziekinstrumenten waarop je mag spelen die voor mooie woudklanken zorgen en er zijn enge voeldozen. Het Blotevoetenpad is geschikt voor jong en oud. Opgeven is niet nodig. Het Blotevoetenpad is open van 10 tot 17 uur.

De borg is normaal gesloten op maandag, maar tijdens het Blotevoetenpad zijn op 27 augustus 2018 de borg en het koetshuis geopend. Kijk voor meer informatie: fraeylemaborg.nl

Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival

In het Stadspark in Winschoten waan je je dit weekend weer in de middeleeuwen. Het hele weekend zijn er demonstraties, workshops en optredens. Ook is er veel aandacht voor het genre ‘Steampunk’.

Honderden acteurs, re-eanctors, artiesten en muziekbands uit binnen- en ook buitenland staan op het programma. Kijk voor alle informatie op: www.middeleeuws-winschoten.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen